Σοβαρό το συμβάν στο Πλίμουθ, ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε

«Σοβαρό» χαρακτήριζαν τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή το συμβάν που σημειώθηκε στο Πλίμουθ, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, 12.08.2021 (σ.σ. τοπική ώρα) και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε.

Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν «δυνατούς κρότους» και «πυροβολισμούς». Αρκετοί αστυνομικοί και γιατροί επίσης έφτασαν άμεσα στο σημείο, με το Sky News να ενημερώνει κάποια στιγμή πως υπάρχουν «πολλά θύματα» σε «σοβαρό περιστατικό με πυροβόλα όπλα».

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται ότι σκοτώθηκε, γράφει η εφημερίδα Telegraph, ενώ το Sky News μιλά και για έναν σκοπευτή που είναι νεκρό

Το ότι υπάρχουν νεκροί -για πέντε μιλούν τα βρετανικά ΜΜΕ- το επιβεβαίωσε τελικά και η αστυνομία. Σε ανακοίνωσή της στα social media, αναφέρει πως υπάρχουν «απώλειες» μετά το περιστατικό πυροβολισμών.

Οι αστυνομικές Αρχές αναφέρουν επίσης πως υπάρχουν τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί, με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει εντελώς για την αστυνομική έρευνα. Τέλος, η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην διακινούν οπτικοακουστικό υλικό…