Ποιοι πληρώνουν φέτος τρεις δόσεις φόρου μέσα σε 15 ημέρες

Ανατροπές στην εξόφληση τόσο του φόρου εισοδήματος, όσο και του ΕΝΦΙΑ έχει φέρει η πρόσφατη παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορο-δηλώσεων: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι έχει αλλάξει, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις όποιες διαφοροποιήσεις, διαμορφώνοντας ανάλογα και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Διαφοροποιήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και στον τρόπο εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ.

Βεβαίως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πήρε παράταση και λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 27 Αυγούστου. Γιατί όμως αυτή η εξέλιξη φέρνει ανατροπές στην εξόφληση τόσο του φόρου εισοδήματος, όσο και του ΕΝΦΙΑ;

Τρεις δόσεις φόρου μέσα σε 15 ημέρες

Η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος -από τις συνολικά 8 δόσεις- θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Η τρίτη δόση (εκείνη του Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά έως το τέλος του ίδιου μήνα. Με άλλα λόγια μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο θα πρέπει να καταβληθούν ουσιαστικά 3 από τις 8 δόσεις του φόρου.

Πάντως, για όσους θέλουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο ώστε να εξασφαλίσουν και τη σχετική έκπτωση οι προθεσμίες είναι διαφορετικές: Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Από:enikonomia.gr