Europa League: Το γκρουπ δυναμικότητας του Ολυμπιακού εάν αποκλείσει τη Σλόβαν

Η πρόκριση της Σάλτσμπουργκ και αυτή της Μπενφίκα επί της Αϊντχόφεν, ήταν τα δύο αποτελέσματα που στέλνουν τον Ολυμπιακό εφόσον αποκλείσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας όσον αφορά την κλήρωση του Europa League, όπου στην φάση των ομίλων θα υπάρχουν 32 ομάδες. Από αυτές οι 21 είναι ήδη γνωστές. Πρόκειται για τις Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπράγκα, Άιντραχτ, Λέστερ, Λοκομοτίβ, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Σοσιεδάδ, Μπέτις, Σπαρτάκ, Σπάρτα, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Φερεντσβάρος, Λουντογκόρετς, Μπρόντμπι. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες του τουρνουά θα προκύψουν από τα πλέι οφ του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει συντελεστή 43,000 σε σχέση με τις 21 ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League έχει την 6η υψηλότερη βαθμολογία. Κάτι το οποίο σημαίνει πως μπαίνει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αφού η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League την Πέμπτη και έχει ψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια. Άρα στη χειρότερη οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι έβδομοι.

Με την παρουσία τους στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός θα αποφύγει να βρεθεί αντίπαλος με ομάδες όπως οι Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θεωρητικά θα έχει ευκολότερο έργο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Πηγή: filathlos.gr