Ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

O Coronavirus disease 2019 (COVID-19) χτύπησε απρόσκλητος την πόρτα μας! Πρώτα ο δευτερότοκος γιός μας, ο Παναγιώτης. Ένα μήνα στο αγαπημένο μας νησί, στον Πόρο, και δύο ημέρες πριν αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στον Πειραιά, πρωί Σαββάτου 28 Αυγούστου ξύπνησε με αδιαθεσία. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε. Το ίδιο πρωϊ σπεύσαμε στο πολυϊατρείο ΘΕΡΑΠΕΙΑ, στο Γαλατά, φορώντας τις μάσκες μας. Το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ για κορονοϊό ήταν θετικό. Το πήραμε τηλεφωνικά από το Κέντρο Υγείας του Γαλατά, το πρωι, 1η Σεπτεβρίου 2021.

Έτσι ξεκίνησε η “συνεργασία” μας με τον Κορονοϊό!

Αμέσως απομόνωση, κουβέντα με τον οικογενειακό μας γιατρό στον Πειραιά (τοπικοί ιατροί δεν ήσαν διαθέσιμοι, πλην ενός ο οποίος μας είπε ότι «περιστατικά με τα ελαφρά συμπτώματα που παρουσίαζε ο γιός σας τα αντιμετωπίζουμε από το τηλέφωνο») και μας έδωσε μερικές χρήσιμες οδηγίες.

Ο γιός μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους φίλους του με τους οποίους έκανε παρέα στο νησί και τους ενημέρωσε ότι άγνωστο από ποιόν, είχε κολλήσει τον ιό, ώστε και εκείνοι να κάνουν το τέστ. Ακολούθως δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Υγείας) και από την “Δημόσια Προστασία” με καταγραφή του περιστατικού, νέες οδηγίες κλπ.

Μία ημέρα πριν ο γιός μας νιώσει τις πρώτες ενοχλήσεις από τα πρώτα συμπτώματα, την Παρασκευή 27 Αυγούστου, και ενώ όλα ήταν ανυποψίαστα, πήραμε το απόγευμα το αυτοκίνητο για να το οδηγήσει ο γιός, καθώς μόλις πρόσφατα έδωσε εξετάσεις και είχε πάρει το δίπλωμά του.

Αυτό στάθηκε η αφορμή να μας επισκεφθεί και προσωπικά ο Κορονοϊός! Μόνο που κείνη την ώρα μήτε που το υποψιαζόμασταν! ‘Όταν, όμως, την άλλη μέρα το πρωί (Σάββατο 28) ο γιός διαγνώστηκε θετικός, μας έζωσαν τα φίδια. Για μας και για τα υπόλοιπα δύο μέλη της οικογένειας. Τη γυναίκα μου Δέσποινα, και τον μεγάλο μας γιο Γιώργο.

Έτσι,  σπεύσαμε στο Ιατρικό Κέντρο του Γαλατά για Μοριακό τεστ. Το αποτέλεσμα για μένα ήταν θετικό και, ευτυχώς, αρνητικό για τη σύζυγο και τον μεγάλο μας γιό. Ακολούθησε καραντίνα στο ίδιο δωμάτιο με τον μικρό μας γιό, ο οποίος είχε προηγηθεί. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά. Και, όπως μας είπε ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που πρόσφατα είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε, υποναύρχος Πολεμικού Ναυτικού το βαθμό, «μετά την καραντίνα και το εμβόλιο, θα έχεις αντισώματα γιγαντιαία».

Μένουν να περάσουν 14 μερόνυκτα απομόνωσης. Οσο θα μπορούμε θα βρισκόμαστε στις επάλξεις της Panhellenic Post και της Ομογένειας.

Πριν κλείσουμε, δυο μόνο λόγια:

  1. Όσοι δεν έχετε εμβολιασθεί, σπεύστε άμεσα να το πράξετε. Ακόμη και εάν εμβολιασμένοι σας τύχει να κολλήσετε τον ιό, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολλαπλασιασμένες στη νιοστή.
  2. Ίσως ρωτήσει κάποιος, «πως νιώσατε όταν διαγνωστήκατε θετικός;» Πρώτη σκέψη: «Ευτυχώς που έχουμε εμβολιασθεί όλοι»! Δεύτερη σκέψη: «Θεέ μου, βόηθα μας». Και Τρίτη σκέψη: «Τουλάχιστον συμβάλουμε στην ανοσία της Αγέλης»…