Και μετά τα «Παράσιτα» ο Μπονγκ Τζουν-χο ετοιμάζει sci-fi ταινία με τον Ρόμπερτ Πάτινσον

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία του «Παράσιτα» Μπονγκ Τζουν-χο επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη.

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας για τη Warner Bros. -ο τίτλος δεν έχει ανακοινωθεί- , με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάτινσον να βρίσκεται προ των πυλών για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το έργο βασίζεται στο Mickey7, το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα Έντουαρντ Άστον, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Κεντρικός ήρωας ο Mickey7. Το βιβλίο περιγράφει την αποστολή του να αποικίσει τον παγωμένο κόσμο του Niflheim. Όταν πεθαίνει, «αναγεννάται» ως κλώνος με τις περισσότερες από τις αναμνήσεις του να παραμένουν ζωντανές. Ενώ ο Mickey7 θεωρείται νεκρός, επιστρέφει στη βάση της αποστολής όπου ανακαλύπτει ότι ένας νέος κλώνος, ο Mickey8, έχει πάρει τη θέση του.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο έγινε γνωστός από την ταινία «Snowpiercer» (2013), ωστόσο το φιλμ που εκτόξευσε παγκοσμίως τη φήμη του ήταν τα «Παράσιτα» το 2019, για τη ζωή μιας φτωχής οικογένειας η οποία συνωμοτεί προκειμένου να προσληφθεί από μία εύπορη οικογένεια, παριστάνοντας το προσωπικό. Η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας -η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία στην ιστορία του θεσμού που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο-, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ έφερε στο παγκόσμιο box office 263 εκατομμύρια δολάρια, με το HBO να κερδίζει στο νήμα το Netflix για τη διασκευή του σε μίνι σειρά.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα εμφανιστεί στις αίθουσες τον Μάρτιο με την πολυαναμενόμενη ταινία «The Batman», επίσης για τη Warner Bros. Ο ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2008 χάρη στον ρόλο του Έντουαρντ Κάλεν στο franchise «Twilight», κάνοντας στην πορεία μία μεγάλη στροφή και επιλέγοντας ρόλους σε ταινίες όπως το «Good Time» το 2017 και το «The Lighthouse» (Ο Φάρος) το 2019,  ενώ το 2020 πρωταγωνίστησε στο blockbuster «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Πηγή: The Hollywood Reporter/huffngtonpost.gr