Τρεις συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Ένας τραυματίας αστυνομικός και 9 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3 μετρατράπηκαν σε συλλήψεις είναι ο απολογισμος του νέου γύρου επεισοδιων που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ομάδα περιπου 1500 ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία που ολοκληρώθηκε στην Καμάρα, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, έξω από το Τμήμα της Δασολογίας.

Τα συγκεκριμένα άτομα άρχισαν να πετούν βεγγαλικά, πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον τερματισμό της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό”, όπου θα γίνει βιβλιοθήκη.

Αυτή την ώρα η κατάσταση στο κέντρο δείχνει να έχει εκτονωθεί με τις αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο να παραμένουν σε επιφυλακή.

Νωρίτερα, όταν τα άτομα εισήλθαν στο ΑΠΘ άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τον τερματισμό της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου θα γίνει βιβλιοθήκη.
Φθορές σε τραπεζικά καταστήματα προκάλεσαν άγνωστοι που παρεισέφρησαν στην πορεία που διεξάγεται αυτή την ώρα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, για την παρουσία της Αστυνομίας στο Campus του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα στα χέρια βγήκαν από τον κλοιό που σχημάτισαν διαδηλωτές στη μαζική σε συμμετοχή πορεία που διεξάγεται αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν φθορές σε τζάμια τραπεζικών καταστημάτων ενώ έσπασαν και δύο ΑΤΜ.

Κόντρα σε υψηλούς τόνους μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Πέμπτη μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ και τον τραυματισμό ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της, η ΝΔ τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια». Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση «δεσμεύεται για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας».

Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ.

Πηγή: skai.gr