Δύο παραιτήσεις ιερατικών προϊσταμένων σε εκκλησίες της Νέας Υόρκης

Την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, π. Νικόλαος Καρλούτσος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προϊσταμενία και πως θα τελέσει την τελευταία του Λειτουργία την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Τον π. Νικόλαο Καρλούτσο διόρισε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον Σεπτέμβριο του 2020.

Παραιτήθηκε ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας π. Βασίλειος Τσουρλής

π. Βασίλειος Τσουρλής

Μία ακόμη παραίτηση ιερέως τη φορά αυτή στον Άγιο Δημήτριο της Αστόριας είχαμε τη βδομάδα αυτή. Συγκεκριμένα παραιτήθηκε από την προϊσταμενία της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσουρλής, έπειτα από έξι μήνες ιερατείας σ’ αυτήν «για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει περαιτέρω.

Ο π. Βασίλειος ανέλαβε τα καθήκοντά του, την 1η Μαρτίου του 2022, ενώ μέχρι τότε υπηρετούσε επί πεντέμισι έτη στην προϊσταμενία του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, καθώς επίσης ήταν και Αρχιερατικός Επίτροπος στη Νοτιοανατολική Περιφέρεια της Μητρόπολης Ατλάντας.