Τσιτσιπάς – Ισνερ 2-1: Αντεξε ο Στέφανος και πάει σε μεγάλο ημιτελικό με Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και είναι στα ημιτελικά του τουρνουά Masters του Σινσινάτι όπου τον περιμένει το Νο1 του κόσμου, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Σε ένα παιχνίδι που ήθελε υπομονή, ο Στέφανος επικράτησε του Τζον Ισνερ με 2-1 σετ (7-6, 5-7, 6-3 σε 2,5 ώρες) και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τελικό.

 

Αφού άντεξε στο σερβίς του Αμερικανού, ο Στέφανος πήγε το πρώτο σετ στο tie break έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη κι εκεί με ένα λάθος του Αμερικανού έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Στο δεύτερο όμως δέχτηκε αχρείαστο break από δικά του λάθη στο 5-5 και το ματς οδηγήθηκε σε τρίτο σετ.

Εκεί στην μοναδική ευκαιρία που είχε σε όλο το ματς για break , δεν την άφησε να πάει χαμένη και έφτασε στη συνέχεια στην πρόκριση, αντέχοντας στους 18 άσους του Αμερικανού (ο ίδιος είχε 7, καθώς και 41 winners εναντι 54 του Αμερικανού) και κάνοντας μόλις 9 αβίαστα λάθη σε όλο το παιχνίδι!

Tie break, διακοπή και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Με έναν άσο ο Ισνερ «σφράγισε» το πρώτο game του ματς. Με drop shot o Στέφανος ισοφάρισε 1-1, αλλά ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του παρά το 30-30 και προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε μια χαμένη επιστροφή του Τσιτσιπά.

Παίζοντας έξυπνα, στην πλάτη του Αμερικανού, ο Στέφανος ισοφάρισε σε 2-2, με τον Ισνερ να γλιτώνει στο υπέρ του 30-15 από ένα slice του Τσιτσιπά και με ένα ακόμη καλό πρώτο σερβίς, να κρατάει το προβάδισμα με 3-2.

Στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας σέρβιρε εκπληκτικά και με drop shot ισοφάρισε 3-3 με το πρώτο love game του ματς. Ο Ισνερ ωστόσο πέρασε ξανά μπροστά με 4-3 από ένα κακό χτύπημα του Στέφανου.

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια καθώς ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έβαλε πίεση στον Αμερικανό φτάνοντας το επόμενο γκέιμ στο 40-40. Ωστόσο ο Ισνερ κράτησε και ανάγκασε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Από 0-30 γύρισε ο Στέφανος και κράτησε το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 5-5, με τον Αμερικανό να κρατά και πάλι εύκολα, κάνοντας το υπέρ του 6-5. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο έστειλε εύκολα το σετ στο tie break.

Εκεί έκανε πρώτος μίνι break o Στέφανος από λάθος του Ισνερ στο 3-1. Ο Ισνερ πήρε πίσω το μίνι μπρέικ και μείωσε 4-3. Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε καθώς άρχισε να ψιχαλίζει. Μετά από 32 λεπτά συνεχίστηκε το tie break με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς και τον Στέφανο να φτάνει σε σετ πόιντ στο 6-5. Εκει έβγαλε μία καλή επιστροφή στο σερβίς του Ισνερ και ο Αμερικανός έστειλε μακριά το μπαλάκι με το φόρχαντ για να γίνει το 1-0 στα σετ για τον Τσιτσιπά.

Ο Ισνερ break την κατάλληλη στιγμή και 1-1

Ενα κακό χτύπημα του Ισνερ έφερε το 1-0 για τον Τσιτσιπά. Με δύο συνεχόμενους άσους ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 1-1, αλλά με πολύ άνεση και σερβίς που δεν είχε επιστροφές από την άλλη πλευρά, το Νο7 του κόσμου προηγήθηκε 2-1.

Στο 30-30 ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε επιστροφές στο σερβίς του Ισνερ, με τον Αμερικανό να ισοφαρίζει, αλλά τον Στεφ να κάνει εύκολα το 3-2 στο σερβίς του.

 

Ο Στέφανος δεν μπορούσε να επιστρέψει τα σερβίς του Ισνερ και το 3-3 ήρθε εύκολα. Το 0-30 του Ισνερ στο επόμενο game δεν άγχωσε τον Τσιτσιπά που πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους εύκολα από τον αντίπαλό του και προηγήθηκε 4-3.

Στο υπέρ του 15-30 ο Στέφανος έκανε ένα αχρείαστο αβίαστο λάθος που αν απέφευγε, θα τον έφερνε σε διπλό break point. Αντ’ αυτού, ο Ισνερ ισοφάρισε σε 4-4.

Ωστόσο, κράτησε άνετα το σερβίς του και έστειλε τον αντίπαλό του να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το κατάφερε και μάλιστα εύκολα για το 5-5, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει αμέσως μετά και τον Ισνερ να βρίσκει τα πρώτα δύο break point στο ματς! Τα έσβησε εύκολα, όμως έδωσε και τρίτο στον Αμερικανό. Αυτή την ευκαιρία δεν την σπατάλησε ο Ισνερ και έκανε το 6-5, για να σερβίρει για το σετ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-30 όμως είχε δύο τραγικές επιστροφές και ο Ισνερ άρπαξε την ευκαιρία για να κλείσει το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Εσπασε το σερβίς του Ισνερ και πήγε στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Με άσο έκλεισε το love game o Τσιτσιπάς κάνοντας το 1-0 στο τρίτο σετ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ισοφάρισε 1-1 ο Ισνερ. Ακολούθησαν δύο εύκολα game για τους δύο τενίστες, με τον Τσιτσιπά να κλείνει ένα ακόμη game με άσο για το 3-2.

Το 3-3 ήρθε από ένα ακόμη κλασικό service game του Ισνερ που δεν έδωσε μπάλες στον Στέφανο. Ο Ελληνας τενίστας ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα χάρη σε ένα σμας και δύο κακές επιστροφές του Αμερικανού.

Ο Ισνερ έκανε δώρα στον Στέφανο που βρήκε το πρώτο του break point στο ματς, το οποίο πήρε με χαμένο φόρχαντ του Ισνερ! Ετσι πήγε να σερβίρει για το ματς και βρέθηκε πίσω με 0-30, αλλά πήρε σερί πόντους από το σερβίς του και πέρασε στα ημιτελικά.

Πηγή: gazzetta.gr