Η Συμμαχία Ελληνίδων Γυναικών μοίρασε γαλοπούλες στην Νέα Υόρκη

Η Μαρία Μάρκου με συνεργάτιδά της, κατά την διανομή στις Εργατικές Κατοικίες της Αστόριας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου στον Ε.Κ.

Στη φιλανθρωπική διανομή γαλοπούλας στα συγκροτήματα εργατικών κατοικιών (projects) και άπορες οικογένειες της Νέας Υόρκης προχώρησε η Συμμαχία Ελληνίδων Γυναικών (Hellenic Women’s Alliance), σε μια συμβολική, όσο και ουσιαστική κίνηση, εν όψει της γιορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου -και γνωστή νομικό- Μαρία Μάρκου, οι γυναίκες της «Συμμαχίας» διένειμαν συνολικά 100 γαλοπούλες σε διαφορετικά συγκροτήματα, προκειμένου να δώσουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης εν όψει της εμβληματικής αμερικανικής γιορτής.

«Είναι μια δραστηριότητα που την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο. Συγκεντρώνουμε χρήματα, που κάθε γυναίκα – μέλος δίνει από το υστέρημά της, και αγοράζουμε τις γαλοπούλες από τα σούπερ μάρκετ. Φέτος ξεκινήσαμε από το συγκρότημα του Αστόρια Μπούλεβαρντ και φτάσαμε μέχρι το 405. Συνήθως αφήνουμε τις γαλοπούλες μια με δυο ημέρες πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών», τόνισε η κ. Μάρκου.

Μαρία Μάρκου και Κώστας Λαμπρόπουλος στο δέντρο της Πλατείας Αθηνών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου στον Ε.Κ.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Συμμαχίας Ελληνίδων Γυναικών προανήγγειλε ένα μήνα με πολλαπλές δραστηριότητες, που θα περιλαμβάνει από τη συμμετοχή του Συλλόγου στην εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών μέχρι και την καθιερωμένη εκδήλωση με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και την πρόεδρο Στέλλα Κοκόλη. Μεταξύ άλλων, θα μοιράσουμε και υποτροφίες σε τέσσερα αριστούχα παιδιά, από 1.000 δολάρια έκαστο, τα οποία και συγκεντρώσαμε. Επίσης, θα βραβευτούν και κάποιοι εκπαιδευτικοί για το έργο τους, βάσει της σχετικής αξιολόγησης από το Hellenic Women’s Alliance. Κατόπιν θα υπάρχει μπουφές για τους παρευρισκόμενους, προκειμένου να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές», τόνισε η κ. Μάρκου.

Αναφορικά με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Αθηνών, στην πρώτη χρονιά του θεσμού κατά την οποία η «σκιά» της πανδημίας τείνει να εκλείψει, προγραμματίζεται μια παρέλαση επί της 30ής Λεωφόρου, από την 49η έως και την 30ή Οδό, μουσικά δρώμενα αλλά και παρουσία σημαντικών επισήμων, όπως ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams).

Πηγή:ekirikas.com