΄Παράπονο Ελλήνων της Αλεξάνδρειας: Δεν υπάρχει ασφαλέστερος εχθρός απο αυτόν που ευεργέτησες

Φωτογραφία: Αλεξάνδρεια-25-Μαρτίου-παρέλαση 19 Νοεμβρίου 2021-google

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Ένα γιγαντιαίο παράπονο βρίσκεται, καιρό τώρα, στα χείλη των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο ελληνικός πληθυσμός της ιστορικής αυτής κοιτίδας του Ελληνισμού συρρικνώνεται και η γενέτειρα δείχνει να μην ενδιαφέρεται για την διαιώνιση του ελληνισμού στην Αίγυπτο.

Αυτο τουλάχιστον προκύπτει από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του τοπικού ομογενειακού Τύπου που επισημαίνουν το πρόβλημα και όχι μόνο αυτό, Προτείνουν και κάποιες λύσεις που θα μπορούσαν σταδιακά να αναστρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη. Όμως, όπως γράφουν έγκυρα ομογενειακά site, όπως το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ του διαχειριστή Γιώργου Δήμα, “οι Ελληνικές κυβερνησεις Ελληνηνοποιούν λαθρο-μετανάστες απο Πακιστάν – Αφγανιστάν κλπ. τους δινουν επιδόματα-στέγη και δωρεέν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-και σφυρίζουν αδιάφορα για την ΜΕΓΑΛΗ συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου στην Αλεξανδρεια”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα, με τίτλο “Δεν υπάρχει ασφαλέστερος εχθρός απο αυτόν που ευεργέτησες” που έφθασε στο e mail της Panhellenic Post, έχει ως εξής (διατηρούμε την ορθογραφία του):

“Οι Ελληνικες κυβερνησεις Ελληνηνοποιουν λαθρο-μεταναστες απο Πακισταν Αφγανισταν κλπ τους δινουν επιδοματα-στεγη και δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη-και σφυριζουν αδιαφορα για την ΜΕΓΑΛΗ συρρικνωση του Ελληνικου στοιχειου στην Αλεξανδρεια

Δεν μπορουν να στειλουν ορφανα παιδια ελληνες 100% να τους δωσουμε τα ιδια προνομια με στοχο την αυξηση του ελληνικου στοιχειου στην Αλεξανδρεια-???? Αντι αυτου δινουν εκατομμυρια ευρω στο περιφημο χαμογελο του παιδιου και στην περιφημη Κιβωτο με πλειστα οσα εχουν ακουσθει απο τα ΜΜΕ για ατασθαλιες (αν ειναι αληθεια).

Ποιος θα προστατευσει τους Ελληνικους Παρθενωνες μας στην Αλεξανδρεια??(Εκκλησιες σχολεια γηροκομεια κλπ με 300 ελληνες εναπομειναντες το 80% εξ αυτων δυανείουν την τριτη ηληκια και σε 5 χρονια δεν θα υπαρχει κανενας ??

Ξεχασαν τις πολλαπλες και γεναιοδωρες προσφορες μας στην Ελλαδα ??

Λιγα περισοτερα μυαλα δεν βλαπτουν

Αναρτήθηκε από ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στις Τρίτη, Μαρτίου 21, 2023″