Πόρισμα καταπέλτης για τον «Εθνικό Μηνυτή» – Η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε στον εισαγγελέα τον Παν. Δημητρά

Τι καταλογίζεται σε πόρισμα της Αρχής, για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως ελέγχεται ο επικεφαλής διαφόρων ΜΚΟ

Της Ιωάννας Μάνδρου

Στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εμπλέκεται, σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχει χαρακτηριστεί και ως «εθνικός μηνυτής».

Ο Παν. Δημητράς με πολυσχιδή δράση, έχει κατά καιρούς εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα, ισχυριζόμενος, ότι πρόκειται για ρατσιστές, ομοφοβικού και λοιπά.

Σύμφωνα με έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, συντάχθηκε πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά Δημητρά.

Οπως προκύπτει από την έρευνα της Αρχής ο Παν. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, υποτίθεται, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά διάφορα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παν. Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσεως.Τέλος εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του Παν. Δημητρά αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ