Ο Κασσελάκης δεν θέλει δεύτερο γύρο! Η διαφορά δεν καλύπτεται, φέρεται να λέει

«Να γίνει αποδοχή της ήττας, η διαφορά δεν καλύπτεται» φέρεται να είναι η θέση του Στέφανου Κασσελάκη που εξέφρασε στην Κουμουνδούρου, μετά την επικράτησή του στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Λίγο μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την επικράτησή του στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εντός της Κουμουνδούρου ζήτησε να μην γίνει δεύτερος γύρος καθώς «η διαφορά δεν καλύπτεται» και θα πρέπει «να γίνει αποδοχή της ήττας».

Το ίδιο υποστηρίζουν και οι υποστηρικτές του, που έχουν κατακλύσει με σχετικές αναρτήσεις τα social media.

Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, ωστόσο, για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι την επόμενη Κυριακή «θα πρέπει να επιστρέψουμε όλοι στις κάλπες».

Ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί ήταν και η Έφη Αχτσιόγλου, που με μια πολιτική και αιχμηρή δήλωση κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει το ίδιο δυναμικά στις κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των τριών μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας μας.

Να ευχαριστήσω από καρδιάς και τους εθελοντές, που εργάστηκαν σκληρά αυτές τις εβδομάδες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα μεγάλη και είναι το πρώτο βήμα για μια προοδευτική διακυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Όπου πήγαινα τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος μου έλεγε να αντέξω λόγω των επιθέσεων σε βάρος μου από τα συστήματα που όλοι γνωρίζετε. Στη συνέχεια μου έλεγαν «είσαι η ελπίδα μας». Εγώ θέλω να πω σε όλον αυτόν τον κόσμο ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί. Και για να γίνει η ελπίδα πράξη, πρέπει να επιστρέψουμε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή».

Δηλώσεις έκαναν τόσο  ο Εουκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Νίκος Παππάς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ  τονίζοντας πως η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής.

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για να προσθέσει πως «μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους συντρόφους, τη νεολαία και το κόμμα και πρόσθεσε: «Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής».

Ο Νίκος Παππάς

Αποφεύγοντας, αν και ρωτήθηκε, να απαντήσει στο ερώτημα ποιον θα στηρίξει στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς στις δηλώσεις του  εξέφρασε την ανάγκη μετασχηματισμού του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η «παράταξη βγαίνει πιο δυνατή», προσθέτοντας, ότι «οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απόδειξη να προχωρήσουμε τον μετασχηματισμό του κόμματος μας».

Συνεχάρη όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή» και ευχαρίστησε όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε , επίσης πως «όπως τώρα, όπως και πάντα θα αγωνίζομαι για ενότητα παράταξης ώστε να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι τους οποίους ευχαριστώ για το υψηλό ήθος, έχουμε υποχρέωση να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, είπε ο Νίκος Παππάς.