Τραυματίες σε επίθεση με χασαπομάχαιρο στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο

ΣΥΝΕΧΉΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με χασαπομάχαιρο στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην πόλη Κολόμπους τη Δευτέρα.

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αρχικά επικρατούσε σύγχυση για τον αριθμό των δραστών με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δύο δράστες. Τελικά οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν αβάσιμοι.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Οχάιο Γκρεγκ Στόουν ο ύποπτος έφτασε στην 19η Λεωφόρο με το όχημά του, το οποίο οδήγησε πάνω σε πεζούς. Στη συνέχεια βγήκε από το όχημά του με έναν μπαλτά και άρχισε να επιτίθεται σε παρευρισκόμενους.

Ένας αστυνομικός έφτασε στο σημείο και εξουδετέρωσε τον δράστη. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης ήταν σομαλικής καταγωγής.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

 Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα. Ο συναγερμός στην πανεπιστημιούπολη ήρθη δύο ώρες μετά την έναρξή του, ωστόσο για αρκετή ώρα αργότερα οι Αρχές διεξήγαν έρευνες σε πάρκινγκ στην περιοχή. Δύο άτομα που είχαν απομακρυνθεί από το πάρκινγκ δεν θεωρούνται πλέον ύποπτοι.

«Ένοπλος στην πανεπιστημιούπολη. Τρέξτε, κρυφτείτε, αντισταθείτε» ανέφερε αρχικά η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων του Πανεπιστημίου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η υπηρεσία κάλεσε τους φοιτητές να συνεχίσουν να κρύβονται στο βόρειο τμήμα της Πανεπιστημιούπολης.

Το Πανεπιστήμιο ζήτησε από τους φοιτητές να αναμένουν τις οδηγίες της αστυνομίας και να καλούν την Άμεση Δράση μόνο εάν έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες.

Δύο ώρες αργότερα ανακοίνωσε ότι ήρθη ο συναγερμός και ότι «η περιοχή είναι ασφαλής». Επίσης, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται τα μαθήματα.

O 22χρονος Άντονι Φαλτσαράνο βρισκόταν στην αίθουσα διδασκαλίας τη στιγμή που οι φοιτητές έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα που έθετε την πανεπιστημιούπολη σε κατάσταση συναγερμού.

Κάποιοι φοιτητές τοποθέτησαν καρέκλες στην πόρτα της αίθουσας, προκειμένου να προφυλαχθούν.

Οχάιο.-Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές αρχές μετά τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς βρίσκονται στο σημείο.

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών από τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, WSYX ABC 6, υπάρχουν τουλάχιστον 7 τραυματίες που έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ