ΠΡΟΦΙΛ

Με πολλούς από εσάς, φίλοι αναγνώστες, γνωριζόμαστε δημοσιογραφικά, από παλιά. Από την συνεργασία του γράφοντος με τον ημερήσιο «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης (1993-2007), αλλά και με την «Πρωϊνή» (1983-1993). Με τους περισσότερους, «συναντηθήκαμε» και στην Δορυφορική Τηλεόραση της ΕΡΤ, σε εκπομπές για την Ομογένεια, την περίοδο 2007-2010.

Η PanHellenic Post, αποτελεί, από τον Φεβρουάριο του 2012, το εγχείρημά μας να αποκτήσει ο ελληνισμός του εξωτερικού τη δική του φωνή στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Ήδη, εισερχόμενη στο 5ο έτος από της ιδρύσεώς της, η ΡΗΡ, μετασχηματίζεται σε ένα δυναμικό Portal, αξιοποιώντας πλήρως την σύγχρονη Τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα αποτελεί εφεξής μόνο ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών αλλά ένα φορέα κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής, διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων και των ομογενών, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.

Θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά, και στις ομογενειακές παροικίες. Κυρίως, να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, τις δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντά τους, τους φίλους τους, τις επιχειρήσεις τους, να εκφράζονται ελεύθερα, να δημιουργούν και διατηρούν διαδικτυακές επαφές με αντίστοιχα ενδιαφέροντα.

Θα μπορούν ακόμη, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, να δημοσιεύουν και ανταλλάσουν τη μουσική τους, να δέχονται σχόλια από φίλους και επισκέπτες, να ανταλλάσσουν σκέψεις και πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους, να συνδέονται με τις ιστοσελίδες άλλων χρηστών.

Τo Portal θα είναι χρηστικό, πολυθεματικό, διεκδικητικό και διαδραστικό. Βασικός του άξονας, η Ομογένεια. Η Ιστορία, το έπος, ο πόνος και η επιτυχία της, οι αγώνες της για τα εθνικά δίκαια, η διαχρονική προσφορά της προς την πατρίδα, όλα αυτά θα εκλαϊκευτούν ώστε να σπάσει ο φραγμός της άγνοιας που επικρατεί στην μητέρα-πατρίδα.

Το Portal θα ανανεώνεται συνεχώς, ως προς το περιεχόμενό του, εξασφαλίζοντας ροή ειδήσεων σε 24ωρη βάση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα Χρηστικά Θέματα, τόσο ως Αρχεία όσο και ως Άρθρα. Πρωτοποριακά, εγκαινιάζουμε «Πύλη» ενημέρωσης μέσα από την οποία θα μας ρωτάτε για ζητήματα που σας απασχολούν και θα σας απαντάμε. Σκοπός, η παροχή υπηρεσιών σε ομογενείς και επιχειρήσεις.

Επίσης, εγκαινιάζουμε τον συνεχώς εμπλουτιζόμενο «Χάρτη» μέσα από τον οποίο μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όλες τις παροικίες. Να επισκεφτείτε τον Τύπο, τις Οργανώσεις και τους Φορείς.

Ελάτε να συνταξιδεύσουμε. Θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, μια πλοήγηση πάνω στον απλωμένο χάρτη! Ελάτε να χαράξουμε πορεία. Και …Καλά μας ταξίδια!