Τα Βραβεία “Ευπρέπεια 2019” – Οι βραβευθέντες – (English)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Αθήνα.- Ο Σύνδεσμος  Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, ιδρύθηκε το 2010 από μέλη της ΄Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και δημοσιογράφους  που απασχολούνται στα Διεθνή ΜΜΕ. Το 2015 θεσπίστηκαν από τον Σύνδεσμο τα Βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις για να τιμηθεί και να αποτιμηθεί η επαγγελματική διαδρομή ανθρώπων που υπηρέτησαν και υπηρετούν το Δημοσιογραφικό λειτούργημα με Ευπρέπεια, Υπευθυνότητα, Ευθύνη, Διορατικότητα, Ευθυκρισία και Εντιμότητα. Φέτος ήταν η 3η  Απονομή Βραβείων Ανταποκριτών «Ευπρέπεια 2019».

Οι βραβευθέντες, άνθρωποι με πολυετή ενασχόληση με τον Τύπο, (τρείς δημοσιογράφοι, ένας φωτοειδησιογράφος, μία εφημερίδα και ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο κάθε ένας με τη δική του ιστορία και τη δική του προσφορά, όλοι, όμως, αυστηρά δημοσιογραφώντας μέσα στα πλαίσια της «Ευπρέπειας», έδωσαν μία διαφορετική εικόνα για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.  Την δημοσιογραφία την απαλλαγμένη από το μικρόβιο της εμπάθειας, της προκατάληψης, της πολυξερωσύνης, της κομματικής ταυτότητας. Βοηθάει σ΄αυτό και το γεγονός ότι απευθύνονται με τη δουλειά τους και τα γραπτά τους όλοι στον Απόδημο Ελληνισμό. Σε ένα διαφορετικό αναγνωστικό κοινό και ακροατήριο, με πνεύμα και μεγαλείο ψυχής, ελληνικής ψυχής.

Από αριστερά: Ν. Μανσούρ (IPU), Κ. Καλπαξίδης (οίκος ΜΕΤΑΞΑ), Γ. Σιμόπουλος (STAR Στερεάς ‘Ελλάδας), Γ. Κορίδης, Ε. Τσικνής (IPU), Χ. Μαλασπίνας (Panhellenic Post), Κ. Κωστάκης, Μ. Βαξεβανίδου (Προϊσταμένη Δ/νσης Διεθνούς’Επικοινωνιας, ΥΠΕΞ), Χ. Αγγελής (”Ομογένεια”), Δ. Αγγελή.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Ας δούμε εν συντομία το προφίλ των ανθρώπων που βραβεύθηκαν. Με αλφαβητική σειρά:

Αγγελής Χρήστος. Πολυγραφότατος. με πένα που υπηρετεί την συμφιλίωση, τη συνεργασία και την ομόνοια που πρέπει να κυριαρχεί μεταξύ των αποδήμων Ελλήνων. Εκδότης και διευθυντής του τρίγλωσσου περιοδικού  “Omogeneia Magazine” σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, ιδρυτής και αρχισυντάκτης της «Φωνής της Ελληνικής Διασποράς» με δημοσιογραφική συνεργασία και με πολλές άλλες ομογενειακές εκδόσεις, παράγοντας ομογενειακών οργανώσεων Ηπειρωτών. Για την Ευπρεπή Προσφορά του στην Ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων.

Εφημερίδα «Ελευθερία» Λονδίνου. Εκδότης –Διευθυντής, ο Μιχάλης Έλληνας, από την Κύπρο. Η εφημερίδα κυκλοφορεί από το 1998 σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.  Η «Ελευθερία» καλύπτει ειδησιογραφικά δραστηριότητες  της Ομογένειας, προβάλλει γενικές ειδήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βρετανία ενώ δημοσιεύει  άρθρα και έρευνες ειδικών συνεργατών της για παντοία θέματα γενικότερου και επιστημονικού  ενδιαφέροντος. Για την συμπλήρωση 22 χρόνων κυκλοφορίας, με Ευπρέπεια και Συνέπεια.

Κορίδης Γιάννης.  Δημοσιογράφος, που έχει περάσει από όλα τα τμήματα μιας εφημερίδας (ρεπόρτερ, διορθωτής, αρθρογράφος), μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, με δημοσιογραφικές επιτυχίες όπως  συνέντευξη με τον Ραούφ Ντεντκτάς (1984) αλλά και εξαιρετικός  ποιητής! Έχει κυκλοφορήσει έντεκα ποιητικές συλλογές άλλα βιβλία γενικού ενδιαφέροντος ενώ υπήρξε εκδότης  των περιοδικών «Βαλκάνια», «Ιωλκός», « Έρευνα».  Για την πολύπλευρη και Ευπρεπή Προσφορά του στον Τύπο, τα Γράμματα και την Κύπρο.

Κωστάκης Κωνσταντίνος. Φωτοειδησεογράφος, με συνεργασίες με σοβαρά διπλωματικά περιοδικά με διαπιστευτήρια στο προεδρικό μέγαρο, καλύπτει σημαντικές συναντήσεις ξένων ηγετών στο Υπουργείο Εξωτερικών και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό. Για την 40χρονη Ευπρεπή Διαδρομή του ως φωτοειδησεογράφος στο περιοδικό “Greek Diplomatic Life”.

Μαλασπίνας Χρήστος. Από το 1974 ασχολείται με τον Απόδημο Ελληνισμό, εργαζόμενος ως δημοσιογράφος, αρθρογράφος και επιτελικό στέλεχος στις ημερήσιες ομογενειακές εφημερίδες της Νέας Υόρκης «Πρωϊνή» (1983-1993) «Εθνικός Κήρυξ», (1993-2007).  Το 2007 μέχρι και το 2010 συνεργάστηκε με την Δορυφορική ERT World στις εκπομπές ομογενειακού ενδιαφέροντος, «Οδύσσεια» και «Εδώ Αθήνα».  Το 2012 εξέδωσε την ηλεκτρονική εφημερίδα  The  Panhellenic Post την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα. Για την  Μακρόχρονη και Ευπρεπή Προσφορά του στα ΜΜΕ και την Ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων.

Σιμόπουλος Γιώργος  (STAR Κεντρικής Ελλάδος) Για την Ευπρεπή και Υπεύθυνη Ενημέρωση που προσφέρει στους Έλληνες, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Tα Ειδικά Βραβεία

Tα Ειδικά Βραβεία απονεμήθηκαν σε φορείς με Ευπρεπή διαδρομή  στο χρόνο:

*Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, Για την μακρόχρονη, Σημαντική και Ευπρεπή Προσφορά της στο Ελληνικό Έθνος,

*Χαρίλαο Ζήκο (ιδρυτή του Διαπολιτιστικού  Συλλόγου ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ Βιέννης.  Για την Ευπρεπή και Επάξια Προάσπιση των Αξιών του Ελληνισμού, τόσο ως ιδιώτης όσο και ως ιδρυτής του Διαπολιτιστικού Συλλόγου “Μακεδονία” Βιέννης. Και,

*Εταιρεία ΜΕΤΑΧΑ. Για Παγκόσμια Ευπρεπή Αναγνωρισιμότητα των προιόντων της στο χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδας Θύμιος Τσικνής. Αριστερά η διερμηνέας Κατερίνα Σαϊχ και δεξιά το Μέλος του ΔΣ του ΙΦΑΝΕ, Βασιλική Τσούτσα.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

-Η Τελετή βράβευσης, που έγινε με την ευγενική συμπαράσταση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και του Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη,  και  με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, έλαβε χώρα στα Γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020.  Σ΄ αυτήν παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ομότιμος καθηγητής,  Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος , ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης , πρόεδρος του Hellenic American Union, Χρήστος (Κρις) Σπύρου, και ο  Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Τις απονομές των Βραβείων  στους βραβευθέντες έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού  Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο π. Γερουσιαστής και πρόεδρος της Βουλής του Νιου Χάμσαιρ, Κρις Σπύρου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, Θύμιος Τσικνής.

Μερική άποψη της αίθουσας του  Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ϊ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Σε χαιρετισμούς που απεύθυναν αμέσως μετά τη βράβευσή τους, οι τιμηθέντες είπαν, μεταξύ, άλλων:

Χρήστος Μαλασπίνας

«Είμαι ευγνώμων για το απονεμηθέν στην ταπεινότητά μου «Βραβείο ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019» από το «Σωματείο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος» και τον Πρόεδρο Θύμιο Τσικνή. Το βραβείο το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στην Ομογένεια. Στην Ομογένεια γιατί με έβγαλε στο ωραίο ταξίδι και ταξιδεύω πλησίστιος! Στην οικογένειά μου για την υπομονή της στις ατέλειωτες ώρες φυσικής απουσίας μου, αλλά και νοερής όταν βρίσκομαι καθηλωμένος ώρες μπροστά στο κομπιούτερ της Panhellenic Post, του Εθνικού Κήρυκα και της ΕΡΤ παλαιότερα, και όλων των ομογενειακών και ελληνικών ΜΜΕ στα ο οποία εργάστηκα» (…)

»  Είναι, πιστεύω,  πολύ σημαντικό να υπάρχουν θεσμοί,  σαν αυτόν που καθιέρωσε το <Σωματείο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος>, που ενισχύουν και επικροτούν την ενσυνείδητη προσπάθεια των δημοσιογράφων, να παραμένουν αλώβητοι από το  αλλοτριωτικό ρεύμα της εποχής, διατηρώντας την ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ» (…)

Γιάννης Κορίδης

Ευχαριστώ το Σωματείο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος για τη βράβευση της ταπεινότητάς μου με το βραβείο «Ευπρέπεια 2019». Αυτό επαυξάνει τις υποχρεώσεις μου στο χώρο της σωστής ενημέρωσης, της Δημοσιογραφίας, των Γραμμάτων και του Στοχασμού (…) Πιστεύω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Ας μην ξεχνάμε: η Ευπρέπεια και ο Σεβασμός στην Αλήθεια είναι πρώτιστο καθήκον των πνευματικών ανθρώπων (…)

Χρήστος Αγγελής

«Σε μία συνεχή δοκιμασία βρίσκονται  και υπηρετούν τη δημοσιογραφία με σύνεση και ευθύνη και με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όλοι οι λειτουργοί των ομογενειακών ΜΜΕ (…) Δύο μέτωπα, δύο ή περισσότερες οι γλώσσες, πολλές και δύσκολες καταστάσεις. Ένας, όμως, ο σκοπός.  Να φανούν χρήσιμοι στην ομογένεια, στη χώρας που ζουν, αλλά πρωτίστως στη χώρα μας, την Ελλάδα (…) Γι αυτό και γω, με όλο το σεβασμό και την εκτίμιση στο έργο τους, αφιερώνω αυτό το βραβείο σε κάθε επώνυμο ή ανώνυμο απόδημο λειτουργό της δημοσιογραφίας» (…)

Γιώργος Σιμόπουλος  (STAR Κεντρικής Ελλάδας)

«…Το σημερινό βραβείο είναι κάτι πολύ σημαντικό  για τον εξής λόγο: Είναι ταυτόσημο του χαρακτήρα μας και της συμπεριφοράς μας: Ευπρέπεια. Ευπρέπεια στην δημοσιογραφική στάση  και παρουσίαση των ειδήσεων. Ευπρέπεια  στο τηλεοπτικό μας πρόγραμμα. Ευπρέπεια στην παρουσία όλων των συντελεστών μας στην τοπική κοινωνία (…) Ευχαριστούμε θερμά  και αφιερώνουμε το βραβείο σε όλους  τους απόδημους Στερεοελλαδίτες”

Ο Θύμιος Τσικνής

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, Θύμιος Τσικνής είπε: Τα Βραβεία «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019» αποδίδουν  «τιμή σε ευπρεπείς παλαίμαχους και εν ενεργεία Δημοσιογράφους, προσωπικότητες της Επιστήμης και των Γραμμάτων, αλλά και Φορείς που προάγουν Αξίες και Ιδανικά.

Τα Βραβεία «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019» επικεντρώνονται στους εκπροσώπους των Απανταχού Ελλήνων, που με ευπρέπεια διαχειρίζονται την ιδιότητά τους ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι. Για όσους δεν τους γνωρίζουν, κάποια βιογραφικά στοιχεία της πορείας τους θα διαβάσετε και στο έντυπό μας.

Χαιρετίζουμε το νέο εκλογικό νόμο για την ψήφο των Απανταχού Ελλήνων, παρά τις όποιες ατέλειές του.

Ελπίζουμε να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ πλέον ισότιμα για μία μεγάλη, ελεύθερη και όρθια Ελλάδα».

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης:

«…Θέλω να σας ενημερώσω σήμερα, με την τιμή που μου κάνατε να είμαι εδώ μαζί σας,  να απονείμω δύο από τα βραβεία, «Ευπρέπεια 2019»,  μου γεννήθηκε η ιδέα να καθιερώσουμε και εμείς, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ένα βραβείο για τους ομογενείς  δημοσιογράφους. Αυτούς που ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στον Απόδημο Ελληνισμό.  Το βραβείο αυτό θα απονέμουμε μία φορά το χρόνο (…) Τους δημοσιογράφους και τους φορείς τους οποίους τιμήσατε εσείς σήμερα, και θα τιμάμε και εις το μέλλον, είναι πραγματικά η προσωποποίηση της Ευπρέπειας.  Έχω τη χαρά με κάποιους από αυτούς, όπως  τον κύριο Μαλασπίνα,  να έχουμε συνεργασία και νομίζω ότι η λέξη ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ είναι ταυτόσημη του χαρακτήρα του (…) Εύχομαι πραγματικά οι νεότεροι, με σας που βραβευθήκατε σήμερα,  να έχουνε την ίδια Ευπρέπεια και να τους έχουν ως πρότυπο (…)

Από αριστερά, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Πρόεδρος του Hellenic American Union Κρις Σπύρου, και ο βραβευθείς με το βραβείο «Ευπρέπεια 2019», δημοσιογράφος, Χρήστος Μαλασπίνας.

Ο Κρις Σπύρου

Ο π. Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσαιρ και πρόεδρος των Εκλεκτόρων του Μπιλ Κλίντον, ελληνοαμερικανός πρόεδρος του HAU Κρις Σπύρου, αναφερόμενος στον εκ των βραβευθέντων Χρήστο Μαλασπίνα, εκδότη και διευθυντή του panhellenicpost.com, είπε:

«Ο Χρήστος Μαλασπίνας είναι ο δημοσιογράφος με περιορισμένες απόψεις και απεριόριστες γνώσεις όσο αφορά τον απόδημο Ελληνισμό.  Τους ξενιτεμένους Έλληνες. Ο Χρήστος Μαλασπίνας έχει ζήσει τους πόνους και τις δυσκολίες της ξενιτειάς. Πόνους και δυσκολίες που νοιώσαμε και όλοι εμείς που μπορούσαμε να πάρουμε εκείνα τα χρόνια πιστοποιητικά κοινωνικών Φρονημάτων για να ξενιτευτούμε! Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Χρήστος Μαλασπίνας ξέρει τι λέει και ξέρει τι γράφει για τον απόδημο, τον ξενιτεμένο Έλληνα.»

Παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των ανωτέρω και, η Κα Μ. Βαξεβανίδου, Προϊσταμένη Δ/νσης Διεθνούς Επικοινωνίας Υπουργείου Εξωτερικών, Ξένοι και Έλληνες Πρέσβεις, Πανεπιστημιακοί, Ανταποκριτές, κ.ά.

Από αριστερά, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο τιμηθείς Εκδότης Δημοσιογράφος Χρήστος Αγγελής, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος, Θύμιος Τσικνής.

Από αριστερά, ο Επικεφαλής του Γραφ. Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κων. Τσουτσοπλίδης, ο τιμηθείς Διευθύνων Σύμβουλος του “ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας” Γιώργος Σιμόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Τσικνής.

Από αριστερά Ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου, ο τιμηθείς Δημοσιογράφος Χρήστος Μαλασπίνας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Θύμιος Τσικνής.

Από αριστερά, Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο ανταποκριτής της “Ελευθερίας” Φώτης Χαραλαμπίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Τσικνής,

 

Αριστερά ο τιμηθείς Φωτοειδησιογράφος Κων. Κωστάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Τσικνής.

 

Από αριστερά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Τσικνής, ο τιμηθείς δημοσιογράφος και ποιητής, Γιάννης Κορίδης και ο Επικεφαλής του Γραφ. Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κων. Τσουτσοπλίδης.

Αριστερά, ο εκπρόσωπος του Οίκου “ΜΕΤΑΞΑ”, τιμηθείς Κ. Καλπαξίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θύμιος Τσικνής.

Παλιά πολυφωνικά τραγούδια από τον Ανδρέα Δημητρόπουλο και τους φίλους του: Αντύπα Λεωνίδα, Γεωργαλή Κων., Κούρο Γεώργιο, και Σπυρόπουλο Νικόλαο.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η 3η Απονομή Βραβείων “Ευπρέπειας 2019” πραγματοποιήθηκε με την ευγενική Υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Οίκος «ΜΕΤΑΞΑ» προσέφερε στους βραβευθέντες  αναμνηστικά δώρα.

PHP

 

IN ENGLISH (The English text is from omogeneia.gr)

The 3rd ceremony of the Correspondents Awards ‘DECENCY’ 2019

The International Press Union of Greece successfully organized the 3rd ceremony of the Correspondents Awards ‘DECENCY’ 2019 on 25 February at the premises of the European Parliament of Greece , in Athens.

The Awards DECENCY 2019 focus on the representatives of Greek Mass Media of Diapora and their contribution to the Greek Hellenism abroad:

Christos ANGELIS (“OMOGENEIA”),

Newspaper  (“Εleftheria -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”) London,

Ioannis KΟRIDIS,

Constantinos Kostakis,

Christos MALASPINAS  (“PANHELLENIC POST”) ,

“Star” Central Greece.

Special Prizes were awarded to associations for their decent lifetime achievement

During the ceremony, greetings were addressed by Mr E. Tsiknis, president of IPU, Mr K. Tsoutsoplidis, Head of Information Bureau of the European Parliament in Greece, Professor I. Chryssoulakis , General Secretary of Greeks Abroad, Mr Chris Spyrou , President of the Greek American Union and Dr Theo Kallianos, v. Professor of Bon University

On the occasion of the “DECENCY 2019″ Awards ceremony Mr Chryssoulakis informed the public that the General Secretariat of Greeks Abroad would institute a prize, every year, to a Journalist-correspondent from Diaspora Media sector, and it would be offered for the first time this year.

The above ceremony was held with the kind support of the European deputy of KINAL Mr N. Androulakis, Mr Tsoutsoplidis, Head of the Information Office of the European Parliament in Greece and the “Historic Photographic Archives of Modern Greece”

The “DECENCY 2019 Correspondents Awards” are carried out with the kind support of ONASSIS Foundation

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Νίκος Νομικός
    Απάντηση

    Συγχαρητήρια στο θεσμό, γιατί το ζητούμενο σήμερα είναι η ευπρέπεια στη δημοσιογραφία, ως σημαντικού πυλώνα λειτουργίας της κοινωνίας. Συγχαρητήρια στο Χρήστο Μαλαςπίνα για την ευπρεπή του δημοσιογραφία στο χώρο της ομογένειας. Σπάνια πράγματα σήμερα στην πατρίδα μας όπου επικρατεί η ημιμάθεια, η προχειρότητα με την τσαπατσουλιά και φυσικά η έλλειψη ευπρέπειας ως αναπόφευκτο επακόλουθο των προηγουμένων. Όταν είσαι ημιμαθής και τσαπατσούλης ως δημοσιογράφος, θα καταλήξεις οπωσδήποτε να μην είσαι ευπρεπής γιατί θα καταφύγεις σε άλλα μέσα για να κρύψεις τις ελλείψεις σου. Ευχαριστούμε το Χρήστο Μαλαςπίνα για την ενημέρωση που μας προσφέρει και για τον τρόπο με τον οποίο το κάνει. Και πάλι συγχαρητήρια. Νίκος Νομικός

Σχολιάστε