Πασχαλινή εκδρομή στο προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Μοντισέλο

Νέα Υόρκη. O Σύλλογος Βορειοχωριτών Χίου Πελιναίο – Αγία Μαρκέλλα καλεί τους Χιώτες και κατ΄ επέκταση την ομογένεια να συμμετάσχουν στην πασχαλινή εκδρομή που θα διοργανώσουν το Σάββατο, 10 Μαϊου 2025, στο ιδιόκτητο προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας, (435 Mueller Road, Monteselo, NY 12726) στα όρη Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του ιστορικού συλλόγου, η οποία παρέχει την δυνατότητα στους Βορειοχωρίτες από τις διάφορες πόλεις της τριπολιτειακής περιοχής να περάσουν ευχάριστες στιγμές με τους συγγενείς και φίλους και να απολαύσουν την ανεπανάληπτη φιλοξενία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ισιδώρου εν Χίω που θα τελέσει ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ και συνάμα πνευματικός ηγέτης του Συλλόγου. π. Βασίλειος Λούρος.

Η αφίσα της Πασχαλινής Εκδρομής.

Μετά την λειτουργία ο π Βασίλειος θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων ιδρυτών, προέδρων, στελεχών και μελών του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί το παραδοσιακό γεύμα, το οποίο για μια ακόμη φορά παρατίθεται δωρεάν προς όλους τους προσκυνητές.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον εν λόγω Σύλλογο σε συνεργασία με τα ηγετικά στελέχη του Συλλόγου Δαφνουσίων Χίου και του Αδελφάτου της Αγίας Μαρκέλλας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτριος Μουτάφης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» τόνισε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα στελέχη και οι εθελοντές εργάστηκαν άοκνα για την προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή και φιλοξενία των προσκυνητών.

Ερωτηθείς για την συμμετοχή επεσήμανε ότι στις εκδηλώσεις αναμένεται να συμμετάσχει και η νεολαία (GOYA) της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου και ότι θα διοργανώσουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια και αθλοπαιδιές.

Αναφερόμενος στα έργα που τελούνται στον πρόναο του προσκυνηταρίου επεσήμανε ότι έχουν εισέλθει στην τελική του φάση και ότι ο διακεκριμένος αγιογράφος – γλύπτης Γιάννης Φρανζής έχει εισέλθει στην τελική φάση της κατασκευής της ψηφιδωτής εικόνας της Αγίας Μαρκέλλας.

Τα αποκαλυπτήρια της εικόνας, όπως επεσήμανε ο κ. Μουτάφης, θα γίνουν κατά την διάρκεια της διήμερης πανήγυρης της Αγίας Μαρκέλλας, που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου 2025. Των ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας βοηθούμενος υπό του π. Βασιλείου Λούρου και άλλων ιερέων από διάφορες περιοχές της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης.

«Το ψηφιδωτό της Αγίας Μαρκέλλας συνολικής αξίας $25.000 αποτελεί δωρεά δύο κυριών από το Μπρούκλιν, οι οποίες επιμένουν στην διατήρηση της ανωνυμίας» επεσήμανε ο κ. Μουτάφης.

«Καλούμε τους Χιώτες και τους φίλους τους το Σάββατο να έρθουν κοντά μας για να δουν το θαύμα που συντελείται τις πέντε τελευταίες δεκαετίες στο ιδιόκτητο κτήμα στο Μοντισέλο της Νέας Υόρκης και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα περάσουν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές», κατέληξε ο κ. Μουτάφης.

Για πληροφορίες για κρατήσεις ή και για δωρεές οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τηλεφωνήστε στους Δημήτρη Μουτάφη (πρόεδρο), (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884, Γιάννη Μουτάφη (201) 615-2331, Κώστα Ράλλη (917) 468-0758, είτε και στον Απόστολο Λεονάρδο (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου) (917) 608-6333.

Σύλλογος Βορειοχωριτών

Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», εισήλθε στην 8η δεκαετία προσφοράς και δράσης, ενώ το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς στην 5η δεκαετία.

To παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας έχει χτιστεί στο κέντρο του μεγάλου οικοπέδου που έχουν αγοράσει προ τεσσάρων και πλέον δεκαετιών οι Βορειοχωρίτες στην περιοχή Kenoza Lake στα Κάτσκιλς.

Αριστερά του ναού υπάρχει μια λιμνούλα και δεξιά υπάρχει το μεγάλο υπόστεγο και οι βοηθητικοί χώροι οι οποίοι παρέχουν τη δυνατότητα στον Σύλλογο να διοργανώσει τα πανηγύρια και τις εκδρομές αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή:anamniseis.net