Χωρίς Τραμπ και Πούτιν οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη

Alexander Nemenov / Pool via REUTERS
Έντονο παρασκήνιο με φόντο τις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από την άνοιξη του 2022.
Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε δηλώσει ότι χωρίς τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο του έντονου διπλωματικού παρασκηνίου των τελευταίων ωρών, γύρω από τις συνομιλίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη (15.05.25) στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Αν και αρχικά φαινόταν πως οι συνομιλίες θα γίνουν τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, νωρίτερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant μετέδωσε πως ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν θα μεταβεί στην Τουρκία για να εκπροσωπήσει τη Μόσχα.
«Περιμένω να δω ποιος θα φτάσει από τη Ρωσία και μετά θα αποφασίσω για το ποια βήματα πρέπει να κάνει η Ουκρανία», σχολίασε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως αντί να σκέφτεται τις συνομιλίες, «συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία».
Σημειώνεται πως πρόκειται για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από την άνοιξη του 2022, όταν οι δύο πλευρές προσπάθησαν να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.
Πηγή:newsit.gr
Σχόλια Facebook