H Μάϊρα Μυρογιάννη στο Λονδίνο συναντά φορείς της ομογένειας με νέα στρατηγική Rebranding της χώρας

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κυρία Μάιρα Μυρογιάννη, επισκέφτηκε το Λονδίνο όπου πραγματοποίησε επαφές με εκκλησιαστικούς, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της εκεί Ομογένειας.

Κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο η κυρία Μυρογιάννη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα, ενώ στο πλαίσιο των επαφών με εκπροσώπους της ομογένειας, συναντήθηκε με τον Αντικυβερνήτη AHEPA Ευρώπης κ. Iωάννη Αμούτζα και μέλη της AHEPA, την Διευθύντρια κυρία Παναγιώτα Νάκου και μέλη της Ελληνικής Βιβλιοθήκης Λονδίνου, την Διευθύντρια του Hellenic Center κυρία Γιακουμάκη και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου, ενώ επισκέφτηκε το Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους νεαρούς πρεσβευτές (Youth Ambassadors), του 1ου Συνεδρίου Νέων της Ελληνικής Διασποράς που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2024 και να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες τους για την προώθηση του Ελληνισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων της νεολαίας της Διασποράς.

Ειδικότερα, η κα Μυρογιάννη, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των Ελληνικών Εδρών στο εξωτερικό συνομίλησε με την καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχο της ιστορικής έδρας Koraes στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College του Λονδίνου, με τον Dr. Will Wooton, Επικεφαλής του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του King’s College και την κυρία Μητροπούλου, ενώ επισκέφτηκε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Κέιμπριτζ, όπου συναντήθηκε με τον Καθηγητή κ. Ναπολέοντα Κάτσο, την Δρ. Ρεγγίνα Καρούσου – Φωκά και την Δρ. Δώρα Αλεξοπούλου. Πρόκειται για δύο από τις 43 πανεπιστημιακές Έδρες Ελληνικών Σπουδών που στήριξε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας το 2024, ενώ για το 2025 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τις 80 παγκοσμίως.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον καθηγητή Βασίλη Μοναστηριώτη, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, και τον Δρ. Σπύρο Οικονομίδη, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πανεπιστημίου, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του Παρατηρητηρίου ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και Κύπρο. Επιπλέον, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που μελετούν την ελληνική διασπορά, όπως τον Καθηγητή Όθωνα Αναστασάκη, Διευθυντή του Τμήματος Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,  καθώς και τους Καθηγητές κ. Χρήστο Κρεμμύδα και κ. Πάρη Παπαμίχο – Χρονάκη από το Κέντρο Σπουδών Ελληνικής Διασποράς στο Πανεπιστήμιο Royal Holloway. Περαιτέρω, η Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον Καθηγητή στο Imperial College, Βασίλη Παπαλόη και με τον Επικεφαλής του Anglo-Hellenic League Καθηγητή κ. Kevin Featherstone.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας με το Endeavor Greece το οποίο έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της ομογένειας σε θέματα καινοτομίας, η Γενική Γραμματέας συμμετείχε και χαιρέτισε το 4ο Greeking Out στο Λονδίνο, το οποίο διοργάνωσε η Endeavor Greece με την υποστήριξη του Hellenic Tech Network στο Hellenic Centre. Στις επαφές της με την επενδυτική – επιχειρηματική κοινότητα του Λονδίνου, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να διερευνήσει δυνατότητες συνεργασίας για την προώθηση της Ελλάδας ως κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας, στο πλαίσιο εφαρμογής μιας νέας στρατηγικής Rebranding της χώρας.

Τέλος, η κυρία Μυρογιάννη συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Greeklist, μια  πλατφόρμα Ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με ομογενειακά ΜΜΕ και ανταποκριτές Ελληνικών ΜΜΕ στο Λονδίνο.