Χανιά: Απόκοσμο σκηνικό από την αφρικανική σκόνη – Πορτοκαλί ουρανός και αποπνικτική ατμόσφαιρα

Το πορτοκαλί πέπλο σκόνης που σκέπασε περιοχές της Κρήτης, σε συνδυασμό με την ζέστη και τις βροχές δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα.
“Κοκκίνισε” ο ουρανός των Χανίων, χθες Κυριακή, καθώς η αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει την Κρήτη έχει δημιουργήσει ένα απόκοσμο σκηνικό, μειώνοντας την ορατότητα και προκαλώντας αίσθηση δυσφορίας σε όσους κινούνται σε εξωτερικούς χώρους.
Οι φωτογραφίες του Χρήστου Κοτσάφτη που δημοσίευσε στο facebook το Atmohub*, αποτύπωσαν την εικόνα που παρουσίαζε ο ουρανός το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Νεροκούρου του νομού Χανίων, κατά την έξαρση του επεισοδίου μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
“Η μυρωδιά σκόνης είναι έντονη, ενώ άρχισαν να πέφτουν σταγόνες λασποβροχής. Στο βάθος φαίνεται το βουνό Μάλαξα” αναφέρεται στην ανάρτηση.
Η τελευταία φωτογραφία (για σύγκριση) είναι τραβηγμένη την από την ίδια περιοχή δύο μέρες πριν, την Παρασκευή 23/5/2025.
*To Atmohub αποτελεί την πρώτη εθνική πρωτοβουλία για την υλοποίηση των υπηρεσιών του Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς και πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα δεδομένα για την ατμόσφαιρα.
Σχόλια Facebook