Eκδήλωση της AHEPA Αυστραλίας στο Σίδνεϊ: «Greek: Ignite the Flame, Embrace the Journey»

Το ελληνικό πνεύμα ήταν ζωντανό και ακμαίο την Παρασκευή 13 Ιουνίου, καθώς η AHEPA Αυστραλίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαίδευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, διοργάνωσαν μια αξέχαστη βραδιά για τον εορτασμό της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Blakehurst.
Η εκδήλωση με τίτλο «Greek: Ignite the Flame, Embrace the Journey», που πραγματοποιήθηκε στο Bexley Golf Club στο νότιο τμήμα του Σίδνεϊ, συγκέντρωσε αξιωματούχους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, οικογένειες και υποστηρικτές σε μια ζεστή και ζωντανή εκδήλωση ενότητας και υπερηφάνειας για το πρόγραμμα της νεοελληνικής γλώσσας. Από τη στιγμή που έφτασαν οι καλεσμένοι, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη με σκοπό. Με ένα κατάμεστο θέατρο και ένα πρόγραμμα πλούσιο σε παράδοση και έμπνευση, η βραδιά δεν ήταν μόνο μια γιορτή αλλά και ένα ισχυρό κάλεσμα για δράση για τη συνέχιση της διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, υπενθύμισε στο ακροατήριο: «Δεν είμαι εδώ για να κρίνω την ελληνικότητα κανενός… Είμαι εδώ για να διασφαλίσω ότι ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και διασποράς θα διατηρηθεί σε 30, 40, 50 χρόνια… Η ελληνική γλώσσα είναι το καύσιμο, μαζί με τη θρησκεία μας, που θα διατηρήσει την ελληνικότητά μας στα επόμενα χρόνια».
Ο Δρ Άλφρεντ Βίνσεντ, επίτιμος συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη υποστήριξή του για τις ελληνικές σπουδές στην Αυστραλία. «Δυστυχώς, η διδασκαλία της γλώσσας στην Αυστραλία βρίσκεται σε παρακμή εδώ και δεκαετίες», είπε, αλλά τόνισε ότι οργανώσεις όπως η AHEPA και παθιασμένοι εκπαιδευτικοί μας δίνουν ελπίδα.
Άλλοι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν ήταν ο Δρ Βασίλης Αδραχτάς, Λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Ευαγγελία Λύρη, Διευθύντρια Εκπαιδευτικής Ηγεσίας για την περιοχή του Πορτ Τζάκσον και επόπτρια στο Secondary College of Languages – Kogarah High Campus, ο Γιώργος Μπλιώκας, εκπροσωπώντας τον Φάρο NSW, και η Εύα Κυριάκου, Σύμβουλος Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Με πληροφορίες από την Greek Herald
Σχόλια Facebook