Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης

Aθήνα.- Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών», επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ και η κοινή πρόταση που συνυπογράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ελληνικής Λύσης, της “Νίκης”, της Πλεύσης Ελευθερίας και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία στις «14» κάλπες, μια για κάθε ένα από τα προτεινόμενα για παραπομπή στην Ειδική Προκαταρτική Επιτροπή που εκάστη φέρει αριθμό και από κάτω αναγράφει το όνομα εκείνου που αφορά.

Κάθε βουλευτής λαμβάνει τα αντίστοιχα 14 ψηφοδέλτια, ένα για κάθε προτεινόμενο για έλεγχο πρόσωπο καθώς και ισάριθμα λευκά ψηφοδέλτια. Το κάθε ψηφοδέλτιο επάνω αναφέρει «ΚΑΛΠΗ» και τον αντίστοιχο αριθμό της. Από κάτω υπάρχουν διακριτά οι τρεις προτάσεις με το αδίκημα ή τα αδικήματα που του καταλογίζονται σε αυτές. Σε κάθε πρόταση υπάρχει ένα κουτάκι που αναφέρει το όνομα του προτεινόμενου και οι επιλογές ΝΑΙ – ΟΧΙ – ΠΑΡΩΝ ώστε ο βουλευτής να σημειώσει με σταυρό την επιλογή του. Ο κάθε βουλευτής, μπορεί εάν θέλει να σημειώσει μια επιλογή πρότασης αλλά και περισσότερες ή και όλες που στο τέλος θα προσμετρήσουν κανονικά.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε από θύτης να γίνει θύμα

Σωκ. Φάμελλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών

K. Αχ. Καραμανλής: Στηρίζω την πρόταση της ΝΔ – Δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από καμία κυβερνητική πλειοψηφία – Ζητώ να την ψηφίσουν και όσοι τη θεωρούν άδικη ή παράνομη

Χρ. Σπίρτζης: «Ζητώ και σήμερα, για μια ακόμη φορά, τη συμπερίληψή μου στην απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής διερεύνησης»

Δ. Κουτσούμπας: Η δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών θα έρθει μόνο μέσα από τη δράση του λαϊκού παράγοντα

 Κυρ. Βελόπουλος: Ακούσια ή εκούσια είσαστε ένοχοι

Δ. Νατσιός: Υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών

Aλ. Χαρίτσης: Να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσει η Βουλή ως πλυντήριο για τις ευθύνες αυτής της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Γιατί αφού είστε τόσο αθώοι δεν αφήνετε να αποδειχθεί αυτό από την προκαταρκτική εξέταση;

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Προσφιλής τακτική του ΠΑΣΟΚ η διάχυση ευθυνών