Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Αργεντινής Δρ Αναστάσιος Καββαθάς

Από συνέντευξή του στο ¨Περιοδικό” του Εθνικού Κήρυκα

Μπουένος Άιρες.- Η πολυάριθμη ελληνική ομογένεια στην Αργεντινή δεν είναι απλώς μια κοινότητα, αλλά μια ζωντανή απόδειξη του τρόπου με τον οποίο οι πολιτισμοί διατηρούν τη δύναμή τους και συνεχίζουν να ακτινοβολούν πέρα από τα γεωγραφικά τους όρια. Στο μέγεθος και τη δύναμη της ελληνικής παρουσίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Περιοδικό» ο Δρ Αναστάσιος Καββαθάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Αργεντινής, μνημονεύοντας το παρελθόν, καταγράφοντας το παρόν και στοχεύοντας στο μέλλον.

Ο κ. Καββαθάς, γιατρός – καρδιολόγος, διευθυντής της καρδιολογικής μονάδας της κλινικής El buen pastor του Μπουένος Άιρες, γεννήθηκε στην Κομοντόρο Ριβαδάβια, όπου συμμετείχε στην ελληνική κοινότητα του Αγίου Νικολάου, ενώ θυμάται από πάντα να αγαπά και να τιμά τις ελληνικές του ρίζες. Την προσωπική ανάγκη για εμπλοκή και συνεισφορά στην ομογένεια της Αργεντινής τού την ενέπνευσε ο πατέρας του, επί πολλά χρόνια πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, με τον ίδιο σήμερα να δηλώνει περήφανος Ελληνας της Διασποράς.

«Η ενότητα των Ελλήνων είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον Ελληνισμό σε μια χώρα που είναι τόσο μακριά από την Ελλάδα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Αργεντινής.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ekirikas.com