Συνέλευση Νεολαίας Αρχιεπισκοπής Καναδά 2025

Αναμνηστική φωτογραφία από τον εκκλησιασμό των νέων που συμμετείχαν στην Συνέλευση Νεολαίας του Καναδά στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ με τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΉ ΚΑΝΑΔΆ

Μόντρεαλ.- Επιτυχία σημείωσε η ετήσια Συνέλευση της Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Καναδά. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 180 Ελληνορθόδοξοι νέοι και νέες από όλο τον Καναδά συγκεντρώθηκαν στο Μόντρεαλ, Κεμπέκ, για την ετήσια Εθνική Συνέλευση Νεολαίας. Εμπνευσμένη από το φετινό σύνθημα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, «την διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄ Τιμ. 4:5), η Συνέλευση επικεντρώθηκε στο μήνυμα της «Πίστης εν Δράσει» – μια ισχυρή πρόσκληση προς τη νεολαία να ζήσει την Ορθόδοξη Πίστη της με επίγνωση και συνέπεια.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με Αγιασμό, με όλους τους συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της χώρας, μέσα σε πνεύμα ενότητας και πνευματικής ανανέωσης.

Οι νέοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Παρηγορήτισσας, όπου τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη η Γερόντισσα Θέκλα και η αδελφότητα. Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες πνευματικές παρουσιάσεις στον προαύλιο χώρο της Μονής, ενώ η ημέρα έκλεισε με την τέλεση του Μ. Εσπερινού και μια ουσιαστική συζήτηση με τη Γερόντισσα.

Από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ του Καναδά όπου εκκλησιάστηκαν οι νέοι κατά την ετήσια Συνέλευση τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΆ

Την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, πλαισιωμένος από τους υπεύθυνους Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νικόδημο Κοντογιωργάκη και π. Τιμολέοντα Πράττα, προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ. Με πατρική αγάπη απηύθυνε λόγους ενθαρρυντικούς και πνευματικούς προς τη νεολαία παροτρύνοντάς την να ενδυναμώσει την πίστη της και να διακονήσει ενεργά στην Εκκλησία. Πολλοί νέοι προσήλθαν στη Θεία Κοινωνία με ευλάβεια.

Η πρεσβυτέρα Ευγενία Κωνσταντίνου παρουσίασε την κεντρική ομιλία της στους συμμετέχοντες σχετικά με το γιατί είναι σημαντική η επαγρύπνηση και τι πρέπει να προσέχουν οι Ορθόδοξοι νέοι ενήλικες καθώς αναπτύσσονται στο ρόλο τους ως ηγέτες της Εκκλησίας σε αυτόν τον αιώνα. Το βράδυ, οι νέοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ.

Από το δείπνο που παρέθεσε η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ. προς τιμή των νέων που είχαν την ετήσια Σύναξη τους από όλη την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΑ

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μόντρεαλ, επισφραγίζοντας με προσευχή τις αυτές ημέρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος είπε πως «η Ιερά Αρχιεπισκοπή εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια: στον Πρόεδρο της Νεολαίας Μιχαήλ Κριλή και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στις τοπικές Ομάδες Νεολαίας του Μόντρεαλ και των περιχώρων, σε όλους τους ομιλητές και εισηγητές, στις Φιλόπτωχες Αδελφότητες των Ιερών Ναών του Αγίου Γεωργίου, του Τιμίου Σταυρού και των Ταξιαρχών, στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Παρηγορήτισσας, στους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά και σε όλους τους ευγενείς χορηγούς».

Οι νέοι της Αρχιεπισκοπής Καναδά παρακολουθούν την ομιλία της πρεσβυτέρας Ευγενίας Κωνσταντίνου στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΝΑΔΆ

Συμπλήρωσε πως «ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να προσευχόμαστε για τη νεολαία και τους νέους ενήλικες, καθώς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να θέσουν την Ορθόδοξη Πίστη τους σε δράση στις κοινότητές τους. Ο Θεός να ευλογεί τη Νεολαία μας»!

Πηγή:ekirikas.com