Στον Καθεδρικό του Μπρούκλιν οι εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας για την Μαύρη Επέτειο

Νέα Υόρκη.- Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας την παράδοση, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης για την 51η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή, 20ή Ιουλίου 2025 (ανήμερα της τουρκικής εισβολής), στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν στην διεύθυνση 64 Schermerhorn St, Brooklyn, NY 11201.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρα και το μνημόσυνο για τα θύματα της τουρκικής εισβολής.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μακαρία στο κοινοτικό κέντρο και η καθιερωμένη εκδήλωση με τις ομιλίες.
Είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα της τελευταίας τριακονταετίας που οι εκδηλώσεις για την Μαύρη Επέτειο λαμβάνουν χώρα στο Μπρούκλιν. Η επιλογή της εν λόγω κοινότητας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Και αυτό για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με το γεγονός ότι η εν λόγω κοινότητα είναι η αρχαιότερη του Μπρούκλιν, καθώς σε λίγους μήνες θα εορτάσει την 110η επέτειο της ιδρύσεώς της. Ο δεύτερος με το γεγονός ότι ο εν λόγω ναός είναι ο τελευταίος ναός που είχε επισκεφθεί ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και συνάμα πρόεδρος της Κύπρου, Μακάριος Γ’.
Και ο τρίτος σχετίζεται με το γεγονός ότι της εν λόγω κοινότητας ηγείται ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι εγγονός του αειμνήστου ιερέα που είχε υποδεχτεί τον μακαριστό Μακάριο στο Μπρούκλιν.
Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Ομοσπονδίας στο (516) 399-2295 είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@fcaousa.org
Πηγή:anamniseis.net
Σχόλια Facebook