Πρωτοβουλίες της Ελληνοαιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα με το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα για την ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, το Κέντρο υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνοαιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα και τις εξειδικευμένες επιτροπές της.
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας και των δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών. Η συνάντηση αποτέλεσε μια γόνιμη αρχή διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών για πολιτιστική συνεργασία βασισμένη στις κοινές αξίες των λαών της Ελλάδας και της Αιγύπτου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, θεωρώντας τον πολιτισμό ως γέφυρα επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης και δημιουργικής συνεργασίας. Το Μορφωτικό Κέντρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και προώθηση της αιγυπτιακής πολιτιστικής ταυτότητας μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μέσω προτεινόμενων πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων και κοινών αξόνων δράσης. Η συνάντηση αποτέλεσε ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της πολιτιστικής στρατηγικής της επόμενης περιόδου στις κοινές δράσεις της Ελληνοαιγυπτιακής Κοινότητας και του Μορφωτικού Κέντρου, με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας. Η συνάντηση εντάσσεται στην προετοιμασία της Κοινότητας για τις δύο κεντρικές της διοργανώσεις του 2025: το 1ο Egypt Festival (20–21 Σεπτεμβρίου, Αθήνα) και το 5ο Forum Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας (Νοέμβριος, Αίγυπτος), υπό την αιγίδα των Δήμων Καβάλας και Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Ελλάδα.
Στο τέλος της συνάντησης, η Δρ. Μανάαλ Άλι επαίνεσε την προσπάθεια της Προέδρου της Κοινότητας, κας Φωτεινή Γκαντάλλα , για την άρτια οργάνωση, συντονισμό και το υψηλό επίπεδο της συνάντησης. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στα μέλη των επιτροπών της Κοινότητας για την εξαιρετική παρουσία τους, τις θεματικές παρεμβάσεις και τη γόνιμη συμβολή τους με πάθος και ξεκάθαρο όραμα, το οποίο εξέφρασε κάθε μέλος ξεχωριστά.
Τόνισε ότι η συνάντηση ήταν ένα μήνυμα αγάπης, δημιουργίας, συνεργασίας, ελπίδας και ανθρώπινης σύνδεσης, βασισμένης στην ευθύνη και ανοικτής σε κάθε υποστήριξη και ενίσχυση μιας γόνιμης πολιτιστικής δράσης με σκοπό την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.
Πηγή: Σελίδα Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Αθηνών στο facebook
Σχόλια Facebook