Άρωμα Ελλάδας στην πανήγυρη της 30ής Λεωφόρου Αστόριας

Νέα Υόρκη.- Η 30ή Λεωφόρος μια από τις πιο δυναμικές εμπορικές Λεωφόρους της Αστόριας και κατ΄επέκταση του Κουίνς το πρωί της Κυριακής, 27ης Ιουλίου 2025, είχε μετατραπεί σε μια τεράστια εμποροπανήγυρη, στην οποία τα ελληνικά εστιατόρια, καφέ και οπωροπωλεία είχαν την τιμητική τους.

Η κίνηση των οχημάτων επί της 30ής Λεωφόρου από το ύψος της 30ής Οδού μέχρι και το ύψος της Οδού Steinway είναι απαγορευτεί και στην κυριολεξία η Λεωφόρος στην κυριολεξία είχε παραδοθεί στους μικροπωλητές, οι οποίοι είναι παραταχτεί στις δύο πλευρές κυρίως στους χώρους ανάμεσα στα εστιατόρια και άλλα καταστήματα.

Την τιμητική τους είχαν τα ελληνικά εστιατόρια και το φημισμένο οπωροπωλείο «United Brothers Fruit Markets» του ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Τομ Κουρκουμέλη.

Τα καλαμπόκια, τα σταφύλια, τα μήλα, τα καρπούζια, οι φράουλες και γενικότερα τα φρούτα της εποχής είχαν την τιμητική τους, αφ ενός μεν λόγω της υψηλής ποιότητας, αφ ετέρου λόγω των ανταγωνιστικών τιμών.

Οι γρανίτες με μεγάλη ποικιλία φυσικών χυμών και τα εύγευστα ροφήματα του «Juice Bar» αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους Αστοριείς και τους ομογενείς που έρχονται από τις διάφορες περιοχές της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης για τα ελληνικά ψώνια και για να «επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους» για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της εμποροπανήγυρης έπαιξαν και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εμποροπανήγυρη διοργανώθηκε από τον εμπορικό σύλλογο της 30ής Λεωφόρου σε συνεργασία με το «NYC Street Fairs» και παρέμεινε ανοικτή μέχρι και την δύση του ήλιου.