«Τέλος εποχής» για τον καύσωνα: Από Τρίτη μεγάλη ανάσα δροσιάς – Πού θα σημειωθούν βροχές

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα «παιχτεί» – σύμφωνα με τις προγνώσεις – το τελευταίο καυτό επεισόδιο του παρατεταμένου καύσωνα.

Μετά από πολλές ημέρες όπου η Ελλάδα «καιγόταν» στους ρυθμούς του θερμού κύματος, με τις αποχρώσεις του μωβ να κυριαρχούν στους μετεωρολογικούς χάρτες, έρχεται επιτέλους η ανάσα που όλοι περιμέναμε. Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα «παιχτεί» – σύμφωνα με τις προγνώσεις – το τελευταίο καυτό επεισόδιο του παρατεταμένου καύσωνα.

«Δεν νομίζω να στεναχωρηθεί κανείς που θα του λείψουν για λίγο οι αποχρώσεις του μωβ», σχολιάζει με μια δόση χιούμορ ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μεταφέροντας το πιο ευχάριστο νέο των ημερών: Η θερμοκρασία αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από σήμερα κιόλας.

Η πρόγνωση της Δευτέρας: Σταθερά ζεστή, με πρώτη υποχώρηση

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρη αστάθεια το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, αλλά θα αρχίσει να δείχνει σημάδια πτώσης. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πάντως, το καλοκαίρι θα εξακολουθήσει να έχει… τροπικό πρόσημο.

Από Τρίτη: Επιστροφή στο «νορμάλ» καλοκαίρι – Μπορεί και καταιγίδες

Η δροσιά επιστρέφει από την Τρίτη 30 Ιουλίου, με γενικά αίθριο καιρό και αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα βορειοδυτικά, δεν αποκλείεται τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν δυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ (έως 6 στα νότια πελάγη), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, φέρνοντας ξανά την αίσθηση του «κανονικού» ελληνικού καλοκαιριού.

Τέλος μωβ, αρχή χρυσαφί – καιρός να ανοίξουμε τα σπίτια, να κατέβουμε στις παραλίες χωρίς να λιώνουμε και να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι έχει και άλλο πρόσωπο πέρα από τον καύσωνα.