Υπερψηφίστηκε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Σε κλίμα ακραίας έντασης διεξήχθη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 και μετά.
Η πρόταση πέρασε με 166 «ναι» και «92» όχι σε σύνολο 258 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Νίκη καταψήφισαν.
Η πρόταση του Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Βασίλειου Βιλιάρδου είναι η Επιτροπή να αποτελείται από 31 μέλη με εκπροσώπηση κατ’ αναλογία της δύναμης όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ανεξάρτητου βουλευτή.
Ο κ. Βιλιάρδος πρότεινε οι εργασίες της Επιτροπής να έχουν αρχικά τρεις μήνες από την συγκρότησή της.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος κατέγραψε τη διαφωνία του κόμματος σχετικά με την τρίμηνη προθεσμία εργασιών της Επιτροπής λέγοντας ότι εάν ολοκληρωθεί η Β΄Σύνοδος της Βουλής, δηλαδή στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει επέλθει παραγραφή των τυχόν αδικημάτων τουλάχιστον για τον ελεγχόμενο πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Ενστάσεις εξέφρασε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ.Κωνσταντοπούλου για την τρίμηνη περίοδο εργασιών της Εξεταστικής και ζήτησε να τεθεί το τέλος Σεπτεμβρίου για να μην παραγραφούν αδικήματα λόγω αποσβεστικής περιόδου τόσο υπουργών όσο και υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης,
Η ΝΔ δια του γενικού γραμματέα της ΚΟ Απόστολου Βεσυρόπουλου απέρριψε τις αιτιάσεις και συμφώνησε με την πρόταση για τρίμηνη περίοδο εργασιών της Εξεταστικής και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Σχόλια Facebook