Άνοιξε «παράθυρο» για τριμερή Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι – «Κλειδί» οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε τριμερής συνάντηση Τραμπ-Πούτιν-Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έτοιμος για συνάντηση φέρεται να είναι ο Ρώσος πρόεδρος.
Μαραθώνιες αποδείχθηκαν οι διαπραγματεύσεις στον Λευκό Οίκο, μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των Ευρωπαίων ηγετών για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.
• Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο livebogging του in
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες και προέρχονταν μόνο από διαρροές. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Truth Social, έδωσε την κρίσιμη πληροφορία. Δήλωσε πως το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και ότι «σύντομα θα έχουμε μια τριμερή συνάντηση που θα περιλαμβάνει τους δύο προέδρους και εμένα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, η συνάντηση τοποθετείται στο τέλος Αυγούστου.
Η τριμερής συνάντηση τοποθετείται τέλος Αυγούστου
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρώσος πρόεδρος είναι θετικός να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ενώ ο ειδικός εκπρόσωπός του Κίριλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε ότι η σημερινή «ήταν μια καλή μέρα».

REUTERS/Alexander Drago
Το Κρεμλίνο, μέσω αξιωματούχου, άφησε να εννοηθεί ότι στο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν συμφωνήθηκε «αναβάθμιση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών». Επίσης ότι οι πρόεδροι ΗΠΑ-Ρωσίας συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία για την ουκρανική κρίση και άλλα επείγοντα ζητήματα.
πηγή: in.gr
Σχόλια Facebook