Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ν. Υόρκη

Μία ενδιαφέρουσα εικαστική συνάντηση στο ιστορικό εργαστήριο του Peter Reginato στο Σόχο – ενός από τους σημαντικότερους Αμερικανούς γλύπτες και ζωγράφους – θα φιλοξενηθει από τις 10 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην αμερικανική μεγαλούπολη.
Έκθεση με τίτλο Elements in Harmony  το πρώτο εγχείρημα της Μαρίας Κοσμίδου κάτω από το brand ART-Art, Revolution & Trends, με διεθνή χαρακτήρα (συγκεντρώνει 40 19 Έλληνες, 10 Αμερικανούς και 11 διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές

Η έκθεση με τίτλο Elements in Harmony αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της Μαρίας Κοσμίδου κάτω από το brand ART-Art, Revolution & Trends, και εχει διεθνή χαρακτήρα καθώς συγκεντρώνει 40 ξεχωριστούς δημιουργούς, 19 Έλληνες, 10 Αμερικανούς και 11 διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με προσωπικότητες όπως ο David Bowie και η Madonna.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει η Δρ. Σωζίτα Γκουντούνα, διεθνώς αναγνωρισμένη στον χώρο της τέχνης και ιδρύτρια του οργανισμού Greece in the USA.

Πρόκειται για μία παρουσίαση που συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με τον διαπολιτισμικό διάλογο. Στόχος είναι να αναδειχθεί η οικουμενική γλώσσα της τέχνης, που ενώνει πολιτισμούς και διαφορετικές γενιές και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα διαλόγου, καινοτομίας και αισθητικής ανατροπής, τοποθετώντας την Ελλάδα αλλά και την ελληνική δημιουργία στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη με πιο δυναμικό τρόπο.

Το εγχείρημα φιλοδοξεί να προσφέρει ένα βιωματικό περιβάλλον όπου η καινοτομία συναντά την παράδοση, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπροσώπους του Τύπου, συλλέκτες και διαμορφωτές της πολιτιστικής σκηνής να έρθουν σε άμεση επαφή με πρωτοποριακά έργα.