Στο Ευρωκοινοβούλιο πήγε για ανθελληνικό κήρυγμα ο Χουσεΐν Μπαλτατζή

Περί δικαιωμάτων έκανε «κήρυγμα» στην Ελληνική Πολιτεία ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο άνθρωπος που προ μηνών προπηλάκισε σωματικά και επιτέθηκε λεκτικά στον Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ σε τέμενος της Ξάνθης. Ενώ υποστήριξε ότι αγαπάει την Ελλάδα, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή δεν βρήκε ούτε μια καλή κουβέντα να πει για όλες τις θετικές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά οι ελληνικές Κυβερνήσεις υπέρ της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Επικαλούμενος δήθεν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα κεκτημένα κατά το δοκούν, σκιαγραφώντας τον εαυτό του δήθεν ως υπερασπιστή των μειονοτικών δικαιωμάτων, αποποιούμενος κάθε αυτοκριτική για τις πράξεις του, χωρίς να βρει ούτε μία καλή κουβέντα να πει για τη χώρα που κατά δήλωσή του αγαπά, την Ελλάδα, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή προέβη σε μία ανθελληνική προπαγάνδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας (ΚΙΕΦ) στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία ελάχιστων ευρωβουλευτών.

Ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την ευκαιρία στο ΚΙΕΦ να «ξανασυστηθεί» στον κόσμο, κάνοντας την αυτοκριτική του, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση του με τη μειονότητα αλλά και την ίδια την Ελλάδα, τόσο το μέλος του Χουσεΐν Μπαλτατζή όσο η πρόεδρός του Τσιγδέμ Ασάφογλου περιορίστηκαν στο να ασκήσουν στείρα κριτική στην ελληνική Πολιτεία. Τόσο η παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο τα δικαιώματα που καλώς απολαμβάνουν ως Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις αιτιάσεις τους. Διότι, παρά τα προβλήματά της, η Ελληνική Δημοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες έχει προχωρήσει σε γενναία βήματα για την ενσωμάτωση της μειονότητας, την παροχή ίσων ευκαιριών, χαράσσοντας ακόμη και πολιτικές θετικής διάκρισης, με μία από τις κορυφαίες την ποσόστωση εισαγωγής μουσουλμάνων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, πάντως, δεν θεώρησε άξιο λόγου, να αναγνωρίσει δημόσια τη στόχευση της Ελλάδας προς τη διαρκή πρόοδο της μειονότητας, σε αντίθεση μάλιστα με το πώς η… μητέρα Τουρκία συμπεριφέρθηκε ανά τους αιώνες στις μειονότητες και συνεχίζει μέχρι σήμερα, όπως τότε σε Έλληνες, Πόντιους, Ασσύριους, σήμερα σε Κούρδους. Είπε, πάντως, κάτι άξιο καταγραφής: «Χωρίς να υπερβάλλω, είμαστε από τις πιο ήρεμες και φιλήσυχες μειονότητες που υπάρχουν στον κόσμο».

Και πράγματι, αυτή η αποστροφή του είναι ρεαλιστική. Εδώ, όμως, έπρεπε ο ίδιος να μπει σε μία διαδικασία ενδοσκόπησης, διερωτώμενος, γιατί η μειονότητα της Θράκης δεν διαμαρτύρεται ή δεν εξεγείρεται μαζικά, όπως αντίστοιχα γίνεται σε άλλες χώρες; Μήπως διότι η Ελλάδα είναι αντίστοιχα μία από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που όχι απλώς σέβονται τη διαφορετικότητα, αλλά διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν χαράξει και εφαρμόσει βήμα-βήμα, πολιτικές σεβόμενες τα μειονοτικά δικαιώματα και σταθεί ως «ασπίδα» της μειονότητας, κατά του φανατισμού από όπου κι εάν αυτός προέρχεται;

«Βάφτισε» την επίθεση… αντίσταση!

Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Χουσεΐν Μπαλτατζή χαρακτήρισε «αδικία αυτό που υφιστάμεθα», χωρίς όμως να προσδιορίζει με σαφήνεια σε τι συνιστάται αυτή η δήθεν τόσο μεγάλη αδικία. «Επειδή αντιστέκομαι, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα μου», υποστήριξε. Άραγε, αγώνας αντίστασης είναι ο σωματικός προπηλακισμός και η λεκτική βία σε βάρος του Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ σε τέμενος στην Ξάνθη; Αντίστροφα, πώς θα αντιδρούσε ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, εάν ο ίδιος ήταν θύμα μίας αντίστοιχης αντιδημοκρατικής επίθεσης;

«Δεν σημαίνει, επειδή είμαστε Τούρκοι, ότι δεν αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν σημαίνει, επειδή είμαστε Τούρκοι, ότι δεν πιστεύουμε στις αξίες της Ευρώπης», υποστήριξε ο Χουσεΐν Μπαλτατζή.

Το ψευδές επιχείρημα Τσιγδέμ Ασάφογλου

«Εμείς μια χαρά Τούρκοι είμαστε στη Δυτική Θράκη! Δεν μπορείτε να διορίσετε εθνικές ταυτότητες», ισχυρίστηκε από πλευράς η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του ΚΙΕΦ, η οποία προέβαλε το ψευδές επιχείρημα, ότι η Ελλάδα πριν το 1967 αναγνώριζε δήθεν επίσημα ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, απλώς επειδή υπήρχαν κάποιες επιγραφές που έφεραν την ονομασία «τουρκικό». Ουδέποτε η Ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε τουρκική μειονότητα στη Θράκη, καθώς η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει με σαφήνεια την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας.

Άλλο ψευδές επιχείρημα που κόμισε στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, είχε να κάνει με την αναστολή λειτουργίας μειονοτικών σχολείων στη Θράκη. Μία απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο με δημογραφικά – αριθμητικά κριτήρια. Άλλωστε, η μείωση μαθητών στη Θράκη, αφορά τόσο χριστιανούς όσο και μουσουλμάνους, με τους αριθμούς μάλιστα να δείχνουν ότι οι χριστιανοί πλήττονται ακόμη περισσότερο δημογραφικά από τους μουσουλμάνους.

Από το ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ