Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-1 (Ολοκληρωμένο)

Η ΑΕΚ περνάει από την Λιβαδειά με σούπερ Κοϊτά, με φτωχό 0-1 βάση της συνολικής εικόνας της αναμέτρησης, κάνει το απόλυτο τρία στα τρία και συνεχίζει νικηφόρα στο πρωτάθλημα δίχως να χει δεχθεί τέρμα… Με σούπερ βάθος στο ρόστερ της κατακτάει αυτό το διπλό η Ένωση. Σημαντικό διπλό απέναντι σε καλό αντίπαλο.

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά στη Λιβαδειά, καθώς επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού με σκόρερ τον Κοϊτά και διατήρησε το απόλυτο στη Stoiximan Super League. Η Ένωση είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο Λοντίγκιν.

Η ΑΕΚ συνέχισε το απόλυτο στη Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στην έδρα του. Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά ήταν ο λυτρωτής των κιτρινόμαυρων με την οβίδα που εξαπέλυσε στο 69ο λεπτό μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.

Στο πρώτο μέρος κανείς δεν βρήκε αυτό που έψαχνε

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη της απειλή στο έβδομο λεπτό με τη διπλή προσπάθεια του Ρέλβας μέσα από την περιοχή, αλλά αμφότερα κόπηκαν. Στο 11ο λεπτό ο Βήχος έπιασε ένα σουτ, αλλά αυτό πέρασε εκτός.

Ο Γιόβιτς έψαξε στο 15′ τον Ελίασον, αλλά στη συνέχεια έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ με τον Κουτέσα και τον Πήλιο, κανείς όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν.

Στο 29ο λεπτό ο Κωστή βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε εκτός. Στο 31′ το σουτ του Μαρίν πήψε ψηλά. Προς το φινάλε του πρώτου μέρους οι Βοιωτοί έγιναν περισσότερο απειλητικοί με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Παλάσιος στο οποίο ο Στρακόσα ανταπεξήλθε σωστά και τον σταμάτησε. Το γυριστό σουτ του Όζμπολτ ήταν εύκολη λεία για τον Αλβανό πορτιέρε.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν η προσπάθεια του Πινέδα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε εκτός.

Ο Κοϊτά ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε την ΑΕΚ 

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτη. Στο 47ο λεπτό μετά από σέντρα του Ελίασον, ο Ρέλβας πήρε μια κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε. Ακολούθως ο Μουκουντί έκανε την προβολή αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τσάπρα που αποσόβησε το γκολ.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει με αντεπίθεση, ωστόσο η προσπάθεια του Τσάπρα πέρασε αρκετά άουτ. Στο 53ο λεπτό ο Γιόβιτς σκόραρε μετά από γέμισμα του Ρότα, όμως χρησιμοποίησε και το χέρι του και το γκολ ορθά δεν μέτρησε.

Τρία λεπτά μετά γκολ πέτυχε και ο Λεβαδειακός, όμως ο Παπαπέτρου είχε σφυρίξει νωρίτερα ένα φάουλ κι έτσι η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη. Στο 62′ ο Μαρίν έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως η προσπάθειά του πέρασε εκτός, ενώ στο 66′ ο Ρέλβας αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι πήρε μια προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

Στο 69′ ήρθε το χρυσό γκολ της Ένωσης με τον Κοϊτά μετά από ασίστ του Ελίασον. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ισοφαρίσει και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την ωραία ενέργεια του Βέρμπιτς στο 89′, αλλά ο Στρακόσα τον σταμάτησε.

Αντίθετα ο Ζίνι είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρε. Στο 79′ η κοντινή προβολή του μετά το γύρισμα του Κοϊτά εξουδετερώθηκε από τον Λοντίγκιν, ενώ στο 82′ ο πορτιέρε του Λεβαδειακού σταμάτησε με τα πόδια τον Ανγκολέζο φορ της ΑΕΚ.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛεβαδειακόςΛοντίγκιν,ΤσάπραςΛιάγκαςΧανάΒήχοςΤσιμπόλαΤσοκάιΠαλάσιος, Κωστή, ΛαγιούςΌζμπολτ.

ΑΕΚΣτρακόσα, Ρότα, ΡέλβαςΜουκουντίΠήλιοςΜαρίνΠινέδαΜάνταλοςΚουτέσαΕλίασονΓιόβιτς.

sport24.gr