Μήνυμα ελπίδας από τον Γεώργιο Λογοθέτη στην έναρξη του Concordia Summit

Ο Γιώργος Λογοθέτης, Concordia Summit

Νέα Υόρκη.- Με μια εμπνευσμένη και ταυτόχρονα συγκινητική ομιλία, ο ομογενής εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group και συμπρόεδρος του Concordia Summit, Γεώργιος Λογοθέτης (George Logothetis), έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του ομώνυμου φετινού Συνεδρίου, που συγκεντρώνει ηγέτες, επιχειρηματίες, πολιτικούς και νέους από όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας χώρα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης, ταυτόχρονα με την έναρξη της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Λογοθέτης ξεκίνησε με μια αναδρομή στα 15 χρόνια πορείας του Concordia, από ένα όνειρο που φαινόταν μακρινό σε ένα «θαύμα» που σήμερα αποτελεί θεσμό διεθνούς διαλόγου. «Δεκαπέντε χρόνια πριν, το Concordia ήταν ένα όνειρο. Σήμερα είναι ένα θαύμα. Ας μην ξεχνάμε πως τα όνειρα είναι αναγκαία και τα θαύματα εφικτά», είπε χαρακτηριστικά, απονέμοντας θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του οργανισμού και στους συνιδρυτές Νικ και Ματ, για την αφοσίωσή τους.

Με ιδιαίτερη έμφαση, περιέγραψε το Concordia ως μια πλατφόρμα που παραμένει πιστή στις αρχές της δημοκρατίας «με την κλασική ελληνική έννοια». Οπως σημείωσε, «εδώ, ο πρόεδρος κάθεται δίπλα στον φοιτητή, ο Πατριάρχης συναντά τους νέους επιχειρηματίες, ο διευθύνων σύμβουλος συνομιλεί με τους καινοτόμους του αύριο». Το Concordia, πρόσθεσε, είναι ένας χώρος όπου οι διαφωνίες γίνονται διάλογος και ο διάλογος καταλήγει σε κατανόηση, σε μια εποχή που οι διαιρέσεις μοιάζουν πιο έντονες από ποτέ.

Ο Εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, έστειλε μήνυμα ελπίδας στους παρευρισκόμενους κατά την εισαγωγική του ομιλία στο Concordia Summit στη Νέα Υόρκη. Concordia Summit.

Ιδιαίτερο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στους νέους από 102 χώρες που συμμετέχουν φέτος, καλώντας τους να αντλήσουν δύναμη όχι μόνο από την πίστη των άλλων, αλλά και από την αμφισβήτηση. «Το να σε πιστεύουν είναι καλό, αλλά και το να μην σε πιστεύουν μπορεί να είναι εξίσου καλό· γεννά αποφασιστικότητα και δύναμη. Την επόμενη φορά που θα σας πουν ότι κάτι δεν γίνεται, απαντήστε: πείτε μου τι μπορεί να γίνει», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η στάση ζωής και η νοοτροπία είναι εκείνες που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Άποψη από το πλήθος των Συνέδρων. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Ο κ. Λογοθέτης μίλησε και για την αξία της κοινότητας και της οικογένειας, ως ασπίδα απέναντι στις δυσκολίες. «Η κατανόηση των λίγων μπορεί να σε προστατεύσει από την έλλειψη κατανόησης των πολλών», είπε, εξηγώντας ότι η συλλογική δύναμη δίνει θάρρος και αντοχή, ιδίως όταν οι συνθήκες γίνονται δύσκολες.

Με αναφορά σε προσωπικές ιστορίες, όπως εκείνη της Βιρτζίνια, που στα 55 της έμαθε ότι θα χάσει την όρασή της αλλά μετέτρεψε αυτή την τραγωδία σε αποστολή ζωής για να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους, ανέδειξε τον ρόλο του θάρρους ως καταλύτη αλλαγής. «Το θάρρος δημιουργεί ήρωες. Και οι ήρωες μας θυμίζουν όχι μόνο ποιοι είμαστε ή ποιοι υπήρξαμε, αλλά και ποιοι μπορούμε να γίνουμε», σημείωσε.

Πλήθος συνέδρων από 102 χώρες, μεταξύ των οποίων πολιτικοί ηγέτες και ισχυροί οικονομικοί και θρησκευτικοί παράγοντες, παρακολουθούν τις εργασίες του Concordia Summit. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γεώργιος Λογοθέτης τόνισε ότι το Concordia πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται στις πιέσεις του καιρού, να υπερασπίζεται την τέχνη του πολιτισμένου διαλόγου και να καλλιεργεί τις αξίες της δημοκρατίας. «Ο στόχος μας είναι να γινόμαστε πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας», κατέληξε, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας.

Η παρέμβασή του απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα, επιβεβαιώνοντας ότι το Concordia παραμένει φάρος διαλόγου, συνύπαρξης και έμπνευσης σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων αλλά και σημαντικών δυνατοτήτων.

Πηγή: ekirikas.com