Interplast: Επεκτείνεται το εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, επαναλειτουργεί στη Σίνδο

«Η εταιρία σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», το μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για Έρευνα & Καινοτομία, Σταύρου Καλαφάτη

Τρεις σημαντικές βραβεύσεις στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη

Εξαιρετικά θετικές ανακοινώσεις για την ανάπτυξη της εταιρίας και της επιχειρηματικότητας, από τον πρόεδρο της εταιρίας Τάσο Ριζόπουλο και τον γενικό διευθυντή Γιάννη Ριζόπουλο

Δύο πολύ θετικές ειδήσεις επεφύλασσαν στο κοινό, οι Τάσος και Γιάννης Ριζόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση της Interplast για την παρουσίαση της τεχνικής καινοτομίας της.

Η πρώτη είδηση αφορούσε την επέκταση του εργοστασίου στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και η δεύτερη την επαναδραστηριοποίηση της εταιρίας στην έδρα της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στο κατάμεστο από συνεργάτες και φίλους της εταιρίας Ολύμπιον, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό, μέσα από τις οποίες αναδείχτηκαν οι καινοτομίες, οι πιστοποιήσεις και τα προϊόντα της εταιρίας, που την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις διεθνώς στον χώρο των ποιοτικών κατασκευών.

Παράδειγμα προς μίμηση η Interplast

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην εκδήλωση κι απηύθυνε χαιρετισμό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για Έρευνα & Καινοτομία, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μίλησε εγκωμιαστικά για την Interplast και την αναπτυξιακή πορεία της.

«Αναδεικνύετε στην πράξη, πως το επιχειρείν της χώρας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας καινοτομεί, προοδεύει και αναπτύσσεται», είπε και συνέχισε αναλυτικά: «Η εταιρία σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παράγει στην ακριτική Ροδόπη, αυξάνει διαρκώς τις θέσεις εργασίας, λαμβάνει συνεχώς διεθνείς πιστοποιήσεις, επενδύει σταθερά στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, εξάγοντας σε 75 χώρες κι έχοντας παρουσία σε 850 έργα. Επιδόσεις και πορεία πραγματικά εντυπωσιακές. Είναι δίκαιο να πει κανείς, ότι η εταιρία σας αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης, που συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Και δεν σταματά να εξελίσσεται».

Δύο θετικές ειδήσεις από τον Γ. Ριζόπουλο

Δύο θετικές ειδήσεις περιελάμβανε η ομιλία του γενικού διευθυντή Γιάννη Ριζόπουλου. Ο άνθρωπος-σημαία της δεύτερης γενιάς της εταιρίας, πατώντας στα βήματα του πατέρα του, Τάσου Ριζόπουλου, έχει αφήσει δυναμικά το στίγμα του, αναπτύσσοντας αλματωδώς την εξαγωγική δραστηριότητα της Interplast.

«Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε 75 χώρες σε 5 ηπείρους, ενώ το 2018 είχαμε αντίστοιχα 32 χώρες και 3 ηπείρους», είπε χαρακτηριστικά. Μερικά από τα έργα υψηλού κύρους που φέρουν την σφραγίδα ποιότητας της Interplast είναι το εργοστάσιο της Nestle στην Ουγγαρία, το νέο εργοστάσιο της Lego στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας και τα εργοστάσια της Coca Cola σε πολλές χώρες. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε να υψώνουμε ψηλά την ελληνική σημαία σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο προϊόν μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ή αμερικάνικο προϊόν», διαμήνυσε ο Γιάννης Ριζόπουλος. Όπως σε κάθε τοποθέτηση ή ομιλία του, έτσι κι από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός διευθυντής ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τη «ραχοκοκαλιά» της εταιρίας, που είναι οι άνθρωποί της!

Αναφορικά με τις δύο θετικές ειδήσεις, ήταν σαφής, εξαγγέλλοντας τα εξής: «Μετά από πολλές δυσκολίες λόγω της κρίσης, επιστρέφουμε στη γενέτειρα της Interplast, στη Θεσσαλονίκη, να ανακοινώσουμε την εδαφική επέκταση της εταιρίας μας στην πρωτεύουσα της καινοτομίας των πλαστικών σωληνώσεων και πολυμερών, την Κομοτηνή, καθώς επίσης την επαναλειτουργία του ιστορικού κτιρίου της Σίνδου ως σημείου μεταφόρτωσης». Τόνισε, ότι η Interplast παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση, που συνεχώς εξελίσσεται κι αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με έμφαση την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την εξοικονόμηση ενέργειας. Ευχαρίστησε όλο το κοινό για τη συγκινητική του ανταπόκριση στην εκδήλωση, η οποία «μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο δρόμο της ποιότητας, της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας».

Περήφανος για την πορεία ο Τ. Ριζόπουλος

Χαρούμενος για την πορεία της εταιρίας, συγκινημένος για τη θερμή ανταπόκριση και περήφανος για τη νέα γενιά της επιχείρησης, που ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, παρουσιάστηκε στην ομιλία που προηγήθηκε, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Τάσος Ριζόπουλος. Ο επιχειρηματίας μίλησε για το ταξίδι ποιότητας, παραγωγικότητας και εμπιστοσύνης που ξεκίνησε πριν από 25+ χρόνια, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη διαχρονική υποστήριξη της εταιρίας και των προϊόντων της, ενώ θύμισε πως της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, προηγήθηκαν η επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και η μεγάλη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ανέδειξε ως μεγαλύτερο επίτευγμα στην όλη πορεία της Interplast, το γεγονός ότι η εταιρία κατάφερε να αλλάξει το status quo στην αγορά σωληνώσεων. Πριν την ίδρυση της Interplast, η ελληνική αγορά βασιζόταν κατά 80% σε εισαγωγές και κατά 20% μόλις στην εγχώρια ελληνική παραγωγή, ενώ σήμερα -κυρίως χάρη στην Interplast- η ελληνική αγορά βασίζεται κατά 70% στην εγχώρια παραγωγή και κατά μόλις 30% με τάση περαιτέρω μείωσης στις εισαγωγές. «Συμβάλλουμε σε αυτό που λέγεται εθνική οικονομία και παράλληλα αναπτύσσουμε εξαγωγική δραστηριότητα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συγχρόνως ανέδειξε ότι χάρη στην Interplast επετεύχθη μείωση τιμών στην αγορά, οι οποίες ήταν ακόμη και διπλάσιες πριν από 25 χρόνια!

Υπερθεμάτισε πως η Interplast θα συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία ως βασικό συστατικό των επιλογών της, καθώς κάθε χρόνο περισσότερο από 2% του κύκλου εργασιών της διοχετεύεται στην έρευνα, η οποία καταλήγει στη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών. Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται με ποιότητα κι αυστηρά πρωτόκολλα, καθώς η Interplast φέρει 60 πιστοποιήσεις από 24 διεθνή Ινστιτούτα για τα προϊόντα της.

Αναφορικά με τις νέες επενδύσεις, γνωστοποίησε ότι η επέκταση του εργοστασίου της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής θα φιλοξενήσει πλέον τους σωλήνες και τα εξαρτήματα πολυπροπυλενίου ECHO Silent (ηχομονωτικός σωλήνας αποχέτευσης), καθώς θα λειτουργεί ως χώρος ετοιμασίας και φόρτωσης των ολοένα αυξανόμενων εξαγωγών. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο 2026. Τέλος, η επένδυση στη Σίνδο έχει αντίστοιχο χρονικό ορόσημο επαναλειτουργίας, τον Μάρτιο του 2026.

Σημαντικές βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές βραβεύσεις, ανθρώπων που διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό της Interplast.

Πρώτον, στην Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΟΒΥΕ, γενικό γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Εργολάβων Θερμοϋδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΥΘ) Δημήτρη Βαργιάμη.

Δεύτερον, στον Σύνδεσμο Εργολάβων Θερμοϋδραυλικών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΥΘ) και στον πρόεδρό του Φώτη Τσαπάδα.

Τρίτον, στον αντιπρόεδρο της Interplast και πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρίας Τάσο Κίτσο.

 

Από το ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ