Ο Δημήτρης Δόλλης επιβεβαίωσε στο Νέο Κόσμο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία

Τον Μάρτιο του 2026 ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εορτάσει με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αυτό επιβεβαίωσε στον «Νέο Κόσμο» ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης. Ο κ. Δόλλης, που σήμερα συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη σε ζητήματα Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δήλωσε ότι προς τα τέλη Νοεμβρίου θα συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο επίσημο ταξίδι του στην Αυστραλία.

Ο κ. Δόλλης, γνωρίζοντας άριστα το πολιτικό σκηνικό της Αυστραλίας (είχε διατελέσει υπαρχηγός του Εργατικού Κόμματος στη Βικτώρια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα), τόνισε στην εφημερίδα μας: «Ναι, θα συνοδεύω τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα επισκεφθεί την Καμπέρα, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη». Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη, ο στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Αυστραλίας. «Εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας – Αυστραλίας για την αποφυγή διπλής φορολόγησης», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη το Νοέμβριο θα λειτουργήσει ως προπομπός για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Δόλλης, «πιθανότατα θα γίνει τον Μάρτιο του 2026», για να εορτάσει με τον Ελληνισμό την εθνική επέτειο, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

 

Με πληροφορίες από το Νέο Κόσμο