ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις – 37 συλλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, έχουν γίνει 37 συλλήψεις, σε σχέση με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Έδεσσα, Ιωάννινα, Αττική και Κρήτη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση αφορά τον Οργανισμό και παράνομες επιδοτήσεις που δίνονταν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις και ειδικότερα 37.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Έδεσσα, Ιωάννινα, Αττική και Κρήτη, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε κακουργηματικές απάτες σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και της εθνικής οικονομίας, λαμβάνοντας παρανόμως ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω ψευδών δηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 37 άτομα. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικές πηγές, ένας εκ των συλληφθέντων, φερόμενος βασικός πρωταγωνιστής του κυκλώματος, είναι από την Κρήτη και εργάζεται σε κέντρα υποδοχής δικαιολογητικών. Ένας δεύτερος φερόμενος βασικός πρωταγωνιστής του εν λόγω κυκλώματος είναι από τα Γιαννιτσά και δηλώνει αγρότης και φέρεται να έβρισκε πρόσωπα και εκτάσεις που δεν είχαν δηλωθεί και είχαν τη δυνατότητα να δηλωθούν, προκειμένου να λάβει παράνομα επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν ακόμα 11 άτομα μεταξύ των συλληφθέντων που ήταν και εκμισθωτές και μισθωτές. Οι συγκεκριμένοι έμπαιναν στο σύστημα και έβλεπαν ποιο αγροτεμάχιο δεν είχε δηλωθεί. Το δήλωναν σε κάποιον εν γνώσει του και έπαιρναν την επιδότηση ή δήλωσαν σε κάποιον ότι έχει αγροτεμάχιο χωρίς να έχει και έκαναν ψεύτικα συμφωνητικά σε τρίτα άτομα που έπαιρναν την επιδότηση.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνω πίσω ούτε πόντο, όποιο κι αν είναι το κόστος

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι «είναι ένα εξαιρετικά δυσεπίλυτο πρόβλημα. Τώρα που κόψαμε τον γόρδιο δεσμό ανακαλύψαμε τη συνθετότητα του προβλήματος γιατί πρέπει να κάνεις μια αλλαγή εν κινήσει συνεχίζοντας τις πληρωμές. Ο γόρδιος δεσμός κόπηκε, η μετάπτωση στην ΑΑΔΕ γίνεται, ζητώ κατανόηση για την καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά είναι μεγάλος ο κίνδυνος διακοπής των ευρωπαϊκών κονδυλίων και σίγουρα οι επιτήδειοι δεν θα πάρουν χρήματα. Έχουμε πάρει 22 εκατ. ευρώ και αναμείνατε στο ακουστικό σας για τα επόμενα. Υπήρχαν εγκληματικές οργανώσεις που εκμεταλλεύτηκαν τις κρατικές αδυναμίες. Δεν θα κάνω πίσω ούτε πόντο όποιο κι αν είναι το κόστος. Ο πρωτογενής τομέας δεν θα προχωρήσει αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό».