Βορίζια: Το βίντεο-φωτιά που «έδεσε» τον γαμπρό του Φανούρη – Πυροβολούσε με καλάσνικοφ από ψηλά

Αθήνα.- Στη δημοσιότητα βγαίνει βίντεο-ντοκουμέντο που αποτελεί το κλειδί για την ταυτοποίηση του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη, θύματος του μακελειού στα Βορίζια Ηρακλείου. Στο βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί με κινητό τηλέφωνο, φαίνεται ο 43χρονος –που έχει ήδη συλληφθεί– να πυροβολεί με καλάσνικοφ από υψόμετρο, προς το σημείο όπου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή. Από τα πυρά του φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.

Το υλικό βρίσκεται εδώ και μέρες στα χέρια των Αρχών, ωστόσο από μόνο του δεν ήταν αρκετό για την ταυτοποίηση. Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και μελών της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι αναγνώρισαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ προς το μέρος της.

Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν κι ένα ακόμη άτομο που φέρεται να πυροβολούσε τη νύχτα του μακελειού. Οι έρευνες στρέφονται σε μέλος της οικογένειας του 39χρονου θύματος, χωρίς όμως να έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Το βίντεο-φωτιά που «έδεσε» τον γαμπρό του Φανούρη

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Συνεχείς έρευνες στο χωριό

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα Βορίζια, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους. Κοντά σε υπαίθρια ιδιοκτησία του 43χρονου εντοπίστηκαν μια σπηλιά με καραμπίνα, όπλο και φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι Αρχές αναμένεται να εξετάσουν αν κάποιο από αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκε στη συμπλοκή, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ίχνη από βολές βρέθηκαν πάνω στο αυτοκίνητο του 39χρονου θύματος. Μέχρι στιγμής, οι έρευνες δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν τρεις τύποι όπλων – πιστόλια 9mm, καλάσνικοφ και κυνηγετικά –χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους, καθώς η βαλλιστική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας

Παράλληλα, κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας μεταβαίνει στο χωριό για να στηρίξει τη σχολική κοινότητα, που έχει συγκλονιστεί από τα γεγονότα.

Η Δευτέρα θα κρίνει την τύχη των τριών αδελφών

Χθες τα τρία αδέρφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αιματηρό περιστατικό εμφανίστηκαν ενώπιον του Ανακριτή, ο οποίος μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο για να αποφευχθούν εντάσεις. Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 19, 27 και 29 ετών, υποστήριξαν ότι δέχθηκαν πυρά ενώ επέστρεφαν στο σπίτι του πατέρα τους, μετά την αυτοψία στο σημείο της έκρηξης. Όπως είπαν, το αυτοκίνητο του 39χρονου κινήθηκε εναντίον τους με ταχύτητα, ενώ πυροβολούσε από το παράθυρο, και ταυτόχρονα δέχονταν πυρά από ψηλά. Δεν ανέφεραν, ωστόσο, τι συνέβη στη συνέχεια.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί. Ο 43χρονος κρατείται σε διαφορετικό αστυνομικό τμήμα για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με τους άλλους συλληφθέντες.

Ο ανήλικος και ο πατέρας του

Το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο ανήλικος γιος ξενοδόχου, που κατηγορείται ότι παρείχε κάλυψη για ένα βράδυ σε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος, με δικάσιμο στις 25 Φεβρουαρίου 2026, ενώ ο πατέρας του δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και επίσης αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθούν στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι, και οι δύο ακόμη κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο μακελειό στα Βορίζια.

Πηγή: newpost.gr