Ρεάλ – Παναθηναϊκός AKTOR 77-87, πράσινη νίκη statement στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στη Μαδρίτη και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Η μαγική τριπλέτα των Κώστα Σλούκα, Τι Σορτς και Κένεθ Φαρίντ οδήγησαν τους πράσινους στο 87-77 και υποχεώσαν τη Ρεάλ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στην EuroLeague μετά από 11 αγωνιστικές.
Μαδρίτη.-
Μαγικό βράδυ είχε ο Παναθηναϊκός AKTOR στη Μαδρίτη την Πέμπτη (13/11). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιξε μπασκετάρα -χωρίς λάθος στο πρώτο μέρος- και υπέταξε τη Ρεάλ με 87-77 σε παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.
Ο Τι Τζέι Σορτς (19 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) με τον Κέντρικ Ναν συνεργάστηκαν εκπληκτικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Κώστας Σλούκας (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ) πήρε την μπαγκέτα του και συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ενώ ο Κένεθ Φαρίντ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ) όχι απλά τα έβγαλε πέρα κόντρα στον Έντι Ταβάρες, αλλά τον έκανε και poster, προσφέροντας ουσία και θέαμα.
Οι επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης ανέβηκαν έτσι στο 7-4 (3-1 εντός και 4-3 εκτός έδρας) και έγιναν η πρώτη ομάδα που σπάει φέτος την έδρα της Ρεάλ, η οποία είχε μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Movistar Arena. Πλέον, το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο έπεσε στο 5-6 (4-1 εντός και 1-5 εκτός έδρας), μετρώντας δύο ήττες σε αυτή τη διαβολοβδομάδα.
Ο MVP
Ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα ακόμα masterclass αφού βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο αρχηγός των πρασίνων είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος για 21 PIR σε 22’06” συμμετοχής. Δίπλα του στη λίστα με τους διακριθέντες είχε τον Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος έκανε την πιο γεμάτη εμφάνισή του με τα πράσινα, προσφέροντας 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 31’34” αγωνιστικά λεπτά.
Τα στατιστικά που ξεχώρισαν
Ο Παναθηναϊκός έκλεισε αλάνθαστος το πρώτο μέρος του αγώνα, ενώ στο ίδιο διάστημα είχε πάρει 10 πόντους από τα 5 λάθη στα οποία είχε υποχρεώσει τη Ρεάλ. Παράλληλα, σούταρε με 53.8% από το τρίποντο (7/13 σουτ).
Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Σορτς, Ναν, Ρογκαβόπουλο, Χουάντσο, Φαρίντ και βρέθηκε να έχει διψήφια διαφορά (9-19) στο 6’45”. Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 16-22, με τον Αταμάν να μην έχει κάνει καμία αλλαγή. Οι δύο Αμερικανοί γκαρντ είχαν βάλει 7 και 6 πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας να συνυπάρχουν αρμονικά στο παρκέ για δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Ο Μάλεντον και ο Λεν δημιούργησαν κάποια προβλήματα στην άμυνα του τριφυλλιού, όμως ο Σλούκας είχε 8 πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή) και 2 ασίστ από το 10′ έως το 15′ για να κρατήσει την ομάδα του μπροστά (29-36). Η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο μέχρι την ανάπαυλα (38-52, 20′) με τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα σχεδόν αψεγάδιαστο πρώτο μέρος, χωρίς να υποπέσει σε λάθος.
Ο Φελίς έβαλε 9 πόντους στην τρίτη περίοδο, όμως οι πράσινοι δεν πτοήθηκαν και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο προπορευόμενοι με 14 πόντους (59-73, 30′), με τους Σλούκα, Όσμαν και Φαρίντ να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.
Ρογκαβόπουλος και Σορτς διαμόρφωσαν το 61-79 στο 33’12”. Η Ρεάλ έκανε μια προσπάθεια να κατεβάσει τη διαφορά (71-82, 37′), όμως το τριφύλλι δεν μπορούσε με τίποτα να χάσει αυτό το ματς και έκλεισε τη διαβολοβδομάδα με δύο πολύ σημαντικά διπλά σε Παρίσι και Μαδρίτη.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Μπισάνγκ, Παστούσιακ
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-22, 38-52, 59-73, 77-87
Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ: 20/41 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 16/18 βολές, 36 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 13 επιθετικά), 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 9 λάθη, 1 μπλοκ
Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 22/36 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 16/20 βολές, 30 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 7 επιθετικά), 17 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη, 2 μπλοκ
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στη 12η αγωνιστική η Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Ζάλγκιρις (20/11, 21:45) και ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Telekom Center Athens με την Dubai BC (20/11, 21:15).







Σχόλια Facebook