Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Αυστρίας στο ΙμπέριαI Βιέννης

Φωτο: Από αριστερά:
Δρ.Ολγα Σαραντοπούλου, Εξ.κα Ανθούσα Διακοπούλου, Κα Κατερίνα Παπαλουκά υπεύθυνη Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού -Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αυστρία, Κα Ασπασία Δροσοπούλου, Υπεύθυνη Οικονομικού κι Εμπορικού Παραρτήματος-Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αυστρία.
Βιέννη.- Στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» της αυστριακής πρωτεύουσας, όπου είχαν διαμείνει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Σάχης της Περσίας, Μοχαμάντ Ρεζά Παχλαβί, ο βασιλιάς της Σαουδικής Άραβας Ιμπν Σαουντ, η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισαβετ ΙΙ και άλλοι ηγέτες και προσωπικότητες, και στο οποίο είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις όπως αυτή του Τζων Φ. Κεννεντυ και του Νικήτα Χρουστσόφ, αλλά είχαν διαμείνει και Καλλιτέχνες όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ κ.α., η Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας και η πρόεδρος Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου, προσκάλεσαν στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Ελληνίδες και Φιλελληνίδες Κυρίες του επιχειρηματικού, Ακαδημαϊκού, Καλλιτεχνικού και Διπλωματικού κόσμου της Αυστρίας σε ένα απογευματινό τσάι Κυριών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγός του Έλληνα πρέσβη στην Αυστρία, Εξ.κα Ανθούσα Διακοπούλου, η Διευθύντρια του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, Ασπασία Δροσοπούλου, και η Διευθύντρια του Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κυρία Κατερίνα Παπαλουκά.

Από αριστερά: Η Φιλέλλην Βαρόνη Dr.Eva Waldersdorf, και η Εξ.κα Ανθούσα Διακοπούλου, σύζυγος του πρέσβη της Ελλάδος στην Αυστρία κ. Γεωργίου Ηλιόπουλου.
H Δρ. Σαραντοπούλου, σε σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου που είναι ο παλαιότερος και πολυπληθέστερος σύλλογος Ελλήνων στην Αυστρία και στην δράση του, που συμπεριλαμβάνει κυρίως πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό να φέρει κοντά την ελληνική με την αυστριακή κοινότητα, αλλά και να παράγει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο με σκοπό την στήριξη του Ελληνισμού στην Ελλάδα στο πλαίσιο της δράσης “Παγκόσμιος Ελληνιασμός- Ανθρωπιστική Βοήθεια χωρίς σύνορα” αλλά και απανταχού της γης. Όλα αυτά, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την μητέρα πατρίδα.

Κα Δέσποινα Εμερζα-Spiss, επίτιμο μέλος και υποστηρικτής της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, κα Μαρίκα Σιδέρη Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας. Δρ.Ολγα Σαραντοπούλου, κα Γιούλα Γιαννάκη , πιανίστα και συνθέτης.
Επίσης, έγινε αναφορά και στην αναβίωση της Δελφικής Ιδέας και προσφέρθηκαν στους καλεσμένους και βιβλιαράκια των παραγγελμάτων της δελφικής ιδέας, του Αγγέλου Σικελιανού, που διατέθηκαν από την Mentor και το ίδρυμα Διακογιάννη-Τζίκα.Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η καταξιωμένη καλλιτέχνης Γιούλα Γιαννάκη ερμηνεύοντας στο πιάνο δικές της συνθέσεις, αλλά και συνθέσεις γνωστών συνθετών.

Την τεχνική διεύθυνση είχε ο γνωστός καλλιτέχνης Κώστας Λιάτσος.
Στο διάλειμμα προσφέρθηκαν εδέσματα.







Σχόλια Facebook