Aρης- AEK 1-1 (Ολοκληρωμένο)

Με το ξεκίνημα του 2026 η ΑΕΚ έπεσε από την κορυφή. Η Ένωση εμφανώς επηρεασμένη από τη διακοπή έμεινε σε πολύ ρηχά νερά και είδε το νικηφόρο σερί των δέκα αγώνων που «έτρεχε» να παίρνει τέλος με το 1-1 στο Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κοϊτά στο 8′, ο Άρης απάντησε γρήγορα στο 11′ με τον Γένσεν σε ένα παιχνίδι που στη συνέχεια είχε ελάχιστες καλές στιγμές, με τον Άρη να έχει ένα γκολ του Ντουντού που ακυρώθηκε μέσω VAR. Η Ένωση έμεινε έτσι έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με τον Άρη να παραμένει στην 7η θέση., Ντεμπούτο για τον Μπάρναμπας Βάργκα για την ΑΕΚ, με τον Ούγγρο να περνάει αλλαγή στο δεύτερο μέρος.
Αρης – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Για τον Άρη ο Χιμένεθ ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη στην εστία, τους Φαντινγκά, Άλβαρο, Ρόουζ και Τεχέρο τετράδα στην άμυνα και τους Ράτσιτς, Μόντσου και Γένσεν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερά και δεξιά στις δύο πλευρές ήταν οι Ντούντου και Πέρεθ και στην κορυφή ο Καντεβέρε. Χωρίς τον Ρότα παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Έλληνας διεθνής μπακ έμεινε με ενοχλήσεις εκτός στην τελευταία προπόνηση, με τον Οντουμπάτζο να καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Στρακόσα ήταν στην εστία, ο Πήλιος επιλέχθηκε από τον Νίκολιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας με τους Ρέλβας και Μουκουντί δίδυμο στους στόπερ. Όπως αναμενόταν οι Μαρίν και Πινέδα ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Ζοάο Μάριο και Λιούμπισιτς αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Κοϊτά πίσω από τον προωθημένο Γιόβιτς.
Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με Κοϊτά, γρήγορη απάντηση με Γένσεν ο Άρης
Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την «γκάφα» του Τεχέρο για να πάρει το προβάδισμα στο 8′. Ο Τεχέρο έκανε το λάθος γύρισμα προς τα πίσω βγάζοντας τον Λιούμπισιτς φάτσα με τον Αθανασιάδη. Ο Αυστροκροάτης την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κοϊτά που ακολουθούσε τη φάση και ο τελευταίος πλάσαρε στην κενή εστία κάνοντας το 0-1 για την Ένωση.
Ο Άρης, ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε από αυτή την εξέλιξη και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Αρχικά ο Καντεβέρε στο 9′ απείλησε από πλάγια θέση με τον Στρακόσα να αποκρούει με το δεξί πόδι και στο 10′ ο Μόντσου με σουτ είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Στο κόρνερ που ακολούθησε ο Λιούμπισιτς απομάκρυνε με το κεφάλι, με τον αμαρκάριστο Γένσεν να κατεβάζει και να βρίσκει με καλοζυγισμένο σουτ τα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους κίτρινους στο 11′.
Η Ένωση κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά παρότι κυκλοφορούσε την μπάλα, δεν έβρισκε τη σωστή τελική πάσα για να δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις και ευκαιρίες και δεν είχε την απαραίτητη ένταση στις κινήσεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρίν που έβγαλε σε κόρνερ ο Αθανασιάδης, με τον Άρη από την πλευρά του να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο κυρίως και να μην απειλεί.
Η απόλυτη μετριότητα και… μοιρασιά στο Κλεάνθης Βικελίδης
Το σκηνικό με την έναρξη του δευτέρου μέρους παρέμενε το ίδιο με την ΑΕΚ να παίζει στο μισό του Άρη, αλλά να μην έχει φαντασία στην τελική ενέργεια για να φτάσει σε ουσιαστική απειλή, παρότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να το κάνει. Ο Άρης στο 57′ βρήκε δίχτυα με δυνατό σουτ του Ντουντού, στο οποίο έφερε τεράστια ευθύνη ο Στρακόσα, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε καθώς ο Σάγκι κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει φάουλ του Ρόουζ στον Ζοάο Μάριο στην αρχή της φάσης ακυρώνοντας το τέρμα.
Ο Νίκολιτς άλλαξε τον Πινέδα, βάζοντας τον Μάνταλο προκειμένου να βρει δημιουργία, με τον αρχηγό της Ένωσης με το που μπήκε να βρίσκει με φάουλ το κεφάλι του Ρέλβας, αλλά η κεφαλιά του ήταν κάκιστη. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα και για το ντεμπούτο του Βάργκα, ο οποίος πέρασε αντί του Λιούμπισιτς, με τον Νίκολιτς να αλλάζει και τον Ζοάο Μάριο με τον Ελίασον. Ο Βάργκα πέρασε στην κορυφή με τον Γιόβιτς πίσω του, με τον Κοϊτά να πηγαίνει αριστερά και τον Ελίασον δεξιά.
Η ΑΕΚ ωστόσο με την εικόνα της έδειχνε ανήμπορη να φτιάξει κάτι μπροστά, με τον Αρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο απειλώντας στο 73′ με ένα δυνατό σουτ του Μόντσου που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Στρακόσα. Πέντε λεπτά αργότερα μια επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Χιμένεθ μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο να φρεσκάρει το κέντρο του με τον Γαλανόπουλο αντί του Γένσεν.
Ακριβώς στο 90′ η ΑΕΚ πήγε να πάρει το τρίποντο με τον Αθανασιάδη να νικάει τον Ελίασον σε πλασέ του Σουηδού, ενώ στη επαναφορά ο Γιόβιτς σούταρε πάνω από το οριζόντιο. Η ΑΕΚ που δεν έκανε τίποτα στο δεύτερο μέρος δημιουργικά πήγε να το βρει στο φινάλε, αλλά στο 91′ και το σουτ του Μάνταλου που κάπου άλλαξε πορεία πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο, με την Ένωση να χάνει σπουδαίες στιγμές στο τέλος, αφήνοντας τελικά δύο βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.
MVP: Ο Γένσεν ισοφάρισε γρήγορα για τον Άρη και έκανε συνολικά ένα καλό ματς στον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής των κίτρινων.
Στο ύψος του: Από την ΑΕΚ αρκετοί πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση. Ίσως ο Μαρίν και μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής να μπορείς να πεις ότι έκανε κάτι ουσιαστικό.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ζοάο Μάριο ήταν εκτός ματς. Αντικαταστάθηκε από τον Ελίασον στο δεύτερο μέρος, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
Η γκάφα: Την έκανε ο Τεχέρο στην απρόσεκτη πάσα προς τα πίσω με συνέπεια η ΑΕΚ να το εκμεταλλευτεί και να πάρει το προβάδισμα.
Το στραγάλι: Ο Νορβηγός Ρόχιτ Σάγκι κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει την αρχή της φάσης στο τέρμα του Ντουντού, ακυρώνοντας το γκολ για φάουλ του Ρόουζ στον Ζοάο Μάριο, κάτι που έφερε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Άρη.
Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έδειξε πολύ επηρεασμένη από τη διακοπή, χάνοντας τον ρυθμό και την ένταση που είχε πριν τα Χριστούγεννα. Ο Άρης βρήκε απάντηση γρήγορα στο προβάδισμα της Ένωσης και στη συνέχεια λίγα πράγματα μπορείς να κρατήσεις από ένα μετριότατο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να βλέπει το νικηφόρο της σερί να παίρνει τέλος, πέφτοντας από την κορυφή.
Αρης (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Φαντινγκά, Αλβαρο, Ρόουτζ, Τεχέρο, Ράτσιτς, Μόντσου, Γένσεν (80′ Γαλανόπουλος), Ντούντου, Πέρεθ, Καντεβέρε
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Οντουμπάτζο, Μαρίν, Πινέδα (61′ Μάνταλος), Ζοάο Μάριο (66′ Ελίασον), Λιούμπισιτς (66′ Βάργκα), Κοϊτά (84′ Κουτέσα), Γιόβιτς
Πηγή: gazzetta.gr







Σχόλια Facebook