Ελπιδοφόρα η τριπλή ορκωμοσία στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία των τριών συμβουλίων του ιστορικού Συλλόγου Κρητών “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Αστόρια, Νέα Υόρκη.- Ελπιδοφόρα, χαρακτήρισαν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια», την τριπλή ορκωμοσία που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 15ης Φεβρουαρίου 2026 στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια.
Πρόκειται για την ορκωμοσία του διοικητικού συμβουλίου του ιστορικού συλλόγου των Κρητών «Ομόνοια», του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κρησσών «Πασιφάη» και του διοικητικού συμβουλίου της Νεολαίας «Λάβρυς».
Την ευθύνη για την διοργάνωση της ορκωμοσίας, βάσει της παράδοσης, ανέλαβε η επιτροπή των πρώην προέδρων και οι πρώην πρόεδροι αμφοτέρων των σωματείων απηύθυναν χαιρετισμούς.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νεότερος πρόεδρος του Συλλόγου που είχε εκλεγεί ποτέ, κ. Νίκος Καστρινάκης, ο οποίος συμμετείχε με την τετραπλή ιδιότητά του, ως πρώην προέδρου, ως εκπροσώπου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ως πρόεδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και ως προέδρου του Παραρτήματος του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος για τις ΗΠΑ.
Την ορκωμοσία ανέλαβε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη.
Δ. Σ. Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια»
Το προεδρείο πλαισιώνεται από τους Χρήστο Φασαράκη (πρόεδρο), Νικόλα Μαυράκη (αντιπρόεδρος), Ευστάθιο Λιανδρή (γραμματέα) και Παύλο Παπουτσάκη (ταμία) και τους Δημήτριο Βεζυράκη, Γιώργο Κατούχη, Ευστράτιο Λεδάκη, Γιάννη Μπομπολάκη, Παύλο Μυλωνάκη, Γιώργο Παπαδονικολάκη, Παναγιώτη Ροδάμη και Νικόλαο Σαμαρείτη, ως μέλη.
Δ. Σ. Συλλόγου Κρησσών Παφιφάης
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Πασιφάη», πρόεδρος εξελέγη η Ιωάννα Κουριδάκη, αντιπρόεδρος η Ελένη Μπαρδάτσου, ταμίας η Ελπίδα Φραδελάκη, γραμματέας η Αγγελική Μαυράκη και πρόεδρος συμβουλίου η Τούλα Μπογδάνου. Ως μέλη θα υπηρετήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο οι Νίνα Αθανασάκη, Χριστίνα Διαμαντάκη, Όλγα Γιουρουκάκη, Έλλη Λεδάνη, Κατερίνα Λιανδρή, Ευαγγελία Σκανδαλάκη και Τούλα Σμιπράκη.
Αναπληρωματικά μέλη θα είναι η Μαίρη Δουρουντουδάκη, Αθηνά Λεδάκη και Άννα Μαρία Σαμαρείτη.
Δ. Σ. της νεολαίας «Λάβρυς»
Το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος Νεολαίας «Λάβρυς», απαρτίζεται από τους Μανώλη Πλιμάκη (πρόεδρο), Παύλο Πατεράκη (αντιπρόεδρο), Μάνο Δουρουντουδάκη (ταμία) και Κατερίνα Φασαράκη (γραμματέα). Μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκλέχτηκαν οι Νικόλ Χαλαμπαλάκη, Μανώλης Φασαράκης, Μαρία Χαρτζουλάκη, Ορέστης Πλιμάκης, Μίνα Χαρτζουλάκη, Γιώργος Χαλαμπαλάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Ιωάννα Χαλαμπαλάκη, Χριστίνα Φασαράκη και Στέλιος Παπαδονικολάκης, ενώ επίτιμα μέλη είναι οι Τόνι Μπομπολάκης και Νίκος Χαρτζουλάκης.
Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις των προέδρων των προαναφερόμενων διοικητικών συμβουλίου ακολούθησε παραδοσιακό κρητικό γεύμα και γλέντι.

Ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ενώ ορκίζει τα νέα συμβούλια του Συλλόγου Κρητών ¨Ομόνοια”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.









Σχόλια Facebook