Το πρώτο Emerge Hub του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης άνοιξε τις πύλες του

Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας, ανταλλαγής ιδεών και ανάπτυξης δεξιοτήτων για φοιτητές, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη
Το ΔΠΘ συμμετέχει στην ευρωπαϊκή συμμαχία EMERGE εννιά Πανεπιστημίων
Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκίνησε στη Σχολή Επιστημών Αγωγής η λειτουργία του πρώτου Emerge Hub (Αναδυόμενου Κόμβου) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σηματοδοτώντας μια νέα ευκαιρία εξωστρέφειας, καινοτομίας και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.
Το Emerge Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας, ανταλλαγής ιδεών και ανάπτυξης δεξιοτήτων για φοιτητές, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Μέσα από δράσεις, ομιλίες, εργαστήρια και διαδραστικές εκδηλώσεις, δίνεται η ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο και σύνδεση της πανεπιστημιακής γνώσης με την κοινωνία και την αγορά εργασίας.
Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, συνεχίστηκαν στις 3 κι ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, προσκαλώντας όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το νέο αυτό εγχείρημα και να συμμετάσχουν ενεργά.
Μ. Μιχαλοπούλου: «Στο κέντρο αυτής της συμμαχίας είναι οι άνθρωποι»
Η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EMERGE είναι μία από τις συνολικά 65 Συμμαχίες Πανεπιστημίων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Οι Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων είναι μια εμβληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στόχο έχουν την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων καθώς επίσης την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Η Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης τόνισε πως «όταν πιστεύουμε κάτι και δουλεύουμε για αυτό μπορούμε να αλλάξουμε την δική μας ζωή, αλλά και αυτών που βρίσκονται γύρω μας», προσθέτοντας πως η κοινότητα του EMERGE είναι μία κοινότητα με όραμα. «Με βάση αυτό πρέπει να κρατήσουμε ότι στο κέντρο αυτής της συμμαχίας είναι οι άνθρωποι, από 9 Πανεπιστήμια», δήλωσε.
Η Συμμαχία EMERGE αποτελείται από εννέα Πανεπιστήμια: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα), Πανεπιστήμια Limerick (Ιρλανδία), Bretagne Sud και Rennes 2 (Γαλλία), A Coruña (Ισπανία), Flensburg (Γερμανία), Matej Bel (Σλοβακία), Inland Norway (Νορβηγία) και Νεάπολις Πάφος (Κύπρος).
Κοινό στοιχείο των εννέα Πανεπιστημίων είναι ότι βρίσκονται στα γεωγραφικά «περιθώρια» της Ευρώπης ή και των χωρών τους, γεγονός που τα φέρνει αντιμέτωπα με κοινές προκλήσεις.
Από το ΧΡΟΝΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ







Σχόλια Facebook