Οι Δωδεκανήσιοι τιμούν Αντώνη Βεζυρόπουλο στην επέτειο της Ενσωμάτωσης

Νέα Υόρκη.- Η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2026, θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 78ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Δοξολογία και την Αρτοκλασία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νέας Υόρκης, και θα ολοκληρωθούν με την πανηγυρική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Πατρίδης».
Οι φετινές εκδηλώσεις συμπίπτουν με την 30ή επέτειο της κρίσης των Ιμίων και η ηγεσία της Ομοσπονδίας αποφάσισε να τις αφιερώσει στη μνήμη του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου, του Καλύμνιου βοσκού, που βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης αναμένεται να είναι η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ιφιγένεια Καναρά, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης.
Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου: Με ιδιαίτερη τιμή, η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής ανακοινώνει τον φετινό εορτασμό της 78ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την κρίση των Ιμίων, ένα γεγονός που ανέδειξε την ευαισθησία και τη σημασία της ακριτικής Δωδεκανήσου για ολόκληρο το Έθνος, η φετινή εθνική εορτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου. Ο Δωδεκανήσιος από την Κάλυμνο, που βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ιστορικής μνήμης των Ιμίων και σύμβολο της διαρκούς ελληνικής παρουσίας στα νησιά μας.
Την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2026, θα τιμήσουμε όλοι μαζί αυτή την εθνική ημέρα με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Αρτοκλασία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νέας Υόρκης, και θα συνεχίσουμε με ένα επίκαιρο πολιτιστικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Πατρίδης».
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κα. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία και τον λόγο της αυτή την εθνική μας ημέρα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας μια ημέρα μνήμης, υπερηφάνειας και ενότητας για όλον τον Δωδεκανησιακό Ελληνισμό.
Με εκτίμηση, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου”.
anamniseis.net








Σχόλια Facebook