Νέα κλιμάκωση μετά την επίθεση του Ισραήλ στο ιρανικό κοίτασμα South Pars – Το Ιράν χτύπησε ξανά μονάδα LNG στο Κατάρ

Νέα κλιμάκωση μετά την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό κοίτασμα South Pars – «Θα το ανατινάξω» απειλεί ο Τραμπ – Το Ιράν απαντά με επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε χώρες του Κόλπου.
Το Κατάρ διατάζει τους Ιρανούς ακόλουθους ασφαλείας και στρατιωτικούς να εγκαταλείψουν τη χώρα
Το Ιράν ανέφερε ότι θα προβεί σε «αποφασιστικές ενέργειες» μετά τις αναφορές ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars δέχτηκε ισραηλινές επιθέσεις. Το South Pars αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ τόσο το Κατάρ όσο και το Ιράν διαθέτουν εγκαταστάσεις στην περιοχή.
Τα ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση, την οποία το Κατάρ χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη».
Νεκρός και ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Εσμάιλ Χατίμπ, σκοτώθηκε σε νυχτερινή επιδρομή, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας. Το περιστατικό αυτό συνέβη μετά τον χθεσινό θάνατο του κορυφαίου αξιωματούχου ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζάνι, με τον Ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ να δηλώνει ότι «οι εγκληματίες θα πληρώσουν» για τη δολοφονία του.
Νωρίτερα, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων κατά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, της Βηρυτού, καθώς συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Χεζμπολάχ.
Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις του Ιράν και των συμμαχικών του ομάδων συνεχίζονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή – δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ, ενώ αναφέρθηκαν εκρήξεις και αναχαιτίσεις drones στο Ντουμπάι, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ιράκ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία.
Στο Ιράν, οι κάτοικοι ζουν σε συνεχή φόβο. Μια γυναίκα είπε, σύμφωνα με το BBC, ότι το να βγαίνει από το σπίτι «είναι σαν να παίζω με τη ζωή μου»








Σχόλια Facebook