Δεξίωση αφιερωμένη στους τελετάρχες, στους χορηγούς της Παρελάσεως της ομογένειας της 26ης Απριλίου 2026.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Λου Κάτσος, Τζορτζ Βενιζέλος, Ιφιγένεια Καναρά, Τζον Κατσιματίδης, Ευτυχία Πυλαρινού Πάπερ και Κυριάκος Πογιατζής. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Προοίμιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Επιτροπή Παρελάσεως της Νέας Υόρκης αποτέλεσε η δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρός της Λου Κάτσος.
Η δεξίωση παρατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 18ης Μαρτίου 2026 στο φημισμένο «Russian Tee Room» στην καρδιά του Μανχάταν και ήταν αφιερωμένη στους τελετάρχες, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές της Παρελάσεως της ομογένειας της 26ης Απριλίου 2026.
Ήταν επίσης αφιερωμένη και στα στελέχη και τους εθελοντές της Επιτροπής Παρελάσεως που εδώ και πέντε μήνες έχουν ανασκουμπωθεί για την προετοιμασία, όχι μόνο της Παρελάσεως, αλλά και όλων των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τα τέλη Απριλίου 2026.
Στην δεξίωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Ιφιγένεια Καναρά και Κυριάκος Πογιατζής, αντίστοιχα, οι τελετάρχες της παρελάσεως Τζον Κατσιματίδης, Νικόλαος και Όλα Μπορνόζη που εκπροσωπούν την Capital Link.
Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, κ.κ. Πάνος Σταυριανίδης και οι πρόεδροι των δύο πλευρών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ.κ. Νομική Καστανά και Δήμος Σιώκης.
Αν και οι προσφωνήσεις των επισήμων και των προσκεκλημένων διέφεραν ως το περιεχόμενο εντούτοις εμπεριείχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων τα μηνύματα ενότητας και μαχητικότητας, καθώς επίσης και τις αισιοδοξίας για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων και της ίδιας της παρέλασης.

Τελετάρχες της παρέλασης της Νέας Υόρκης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», αναδείχτηκα ο Τζον Κατσιματίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου «Red Apple Group», ο Δρ. Νικόλαος Τσάκος, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της «Tsakos Energy Navigation» (TEN), η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και η «Capital Link». Επίτιμοι τελετάρχες έχουν αναδειχτεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, κ. Ιερώνυμος και ο πολιτικός διοικητής του Άγιου Όρους και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.












Σχόλια Facebook