Το Ιράν χτύπησε ισραηλινό διυλιστήριο – Συνεχίζονται οι επιθέσεις των IDF σε Τεχεράνη και Βηρυτό

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 6.008 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Με τον πόλεμο στο Ιράν να μην δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι σκέφτεται «να πάρει το πετρέλαιο του Ιράν» και εξετάζει ξανά την κατάληψη του νησιού Χαργκ από αμερικανικές δυνάμεις.
Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο στρατός των ΗΠΑ εξουδετέρωσε σημαντικούς στόχους και ότι το Ιράν έχει συμφωνήσει με «το μεγαλύτερο μέρος» της λίστας των 15 σημείων των αμερικανικών απαιτήσεων για τον τερματισμό του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαΐλ Μπακάι, δήλωσε ότι η Τεχεράνη «δεν έχει πραγματοποιήσει καμία απευθείας διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ μέχρι στιγμής».
Πλάνα που προβλήθηκαν στην τηλεόραση δείχνουν φλόγες σε διυλιστήριο πετρελαίου της Χάιφα στο Ισραήλ μετά από πυραυλική επίθεση του Ιράν. Δεν είναι σαφές εάν το διυλιστήριο επλήγη άμεσα από πύραυλο ή εάν επλήγη από θραύσματα από αναχαίτιση. Αναφέρονται ζημιές.
Οι IDF βομβαρδίζουν την Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Ανακοίνωσαν ότι χτυπούν «στρατιωτικές υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος σε όλη την Τεχεράνη», αλλά και υποδομές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 6.008 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, με 121 να εξακολουθούν να λαμβάνουν θεραπεία. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, οι αρχές αναφέρουν ότι 232 τραυματίες έφτασαν στα νοσοκομεία.
Πηγή: newsit.gr








Σχόλια Facebook