Ξεκίνησαν οι πρώτες αυτοψίες στις περιοχές που έπληξε σφοδρά η κακοκαιρία Erminio

Συσκέψεις των αρμόδιων φορέων με αντικείμενο τον προγραμματισμό αυτοψιών και τον σχεδιασμό μέτρων οικονομικής ενίσχυσης σε όσους υπέστησαν από την κακοκαιρία ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις
Με την κακοκαιρία να έχει υποβαθμιστεί σε «πορτοκαλί» προειδοποίηση, αφού πρώτα σάρωσε πολλές περιοχές της χώρας και άφησε πίσω της έναν νεκρό στη Νέα Μάκρη, οι αρμόδιοι φορείς ξεκίνησαν τη διαδικασία αποτίμησης των ζημιών.
Αυτοψίες θα πραγματοποιήσει στον Πόρο κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ την Παρασκευή
Επισκέψεις και συσκέψεις σε πληγείσες περιοχές, στο πλαίσιο της άμεσης αποτίμησης των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας και του συντονισμού των ενεργειών στήριξης των πολιτών, πραγματοποιεί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κατσαφάδος, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής.
Ειδικότερα, σήμερα στις 14:30, ο υφυπουργός θα βρίσκεται στον Δήμο Μαραθώνα, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, φορείς της πόλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους της Περιφέρειας.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί η αποτίμηση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, ο προγραμματισμός αυτοψιών από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ, καθώς και ο σχεδιασμός μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες που έχουν υποστεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, η προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής και Συντονισμού (ΓΔΚΑΣ) Καλλιόπη Τετώρου, καθώς και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) Γιάννης Παυλής.
Κακοκαιρία Erminio: Αυτοψίες σε Ύδρα και Πόρο
Επιπλέον, αύριο, στις 11:00, ο κ. Κατσαφάδος θα μεταβεί στην Ύδρα, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπων της περιφέρειας και φορέων του νησιού.
Στη συνέχεια, στις 14:30, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί τον Πόρο, όπου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ, θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Πόρου με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και εκπροσώπων της περιφέρειας, του εμπορικού και τουριστικού επιμελητηρίου.
Όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του, οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο του άμεσου σχεδιασμού για την καταγραφή των ζημιών, την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης και την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες πολίτες και επαγγελματίες.








Σχόλια Facebook