Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Σϊδνεϊ (SUGS)

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2026–27 εξέλεξε ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ (SUGS), ανανεώνοντας τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και τη δημιουργία μιας πιο δεμένης και ενεργής φοιτητικής κοινότητας.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου στο κτήριο Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με σημαντική συμμετοχή των μελών.

Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Κακαλή, εκφράζοντας τη θέση του νέου Δ.Σ., δήλωσε αισιόδοξη για τη χρονιά που ξεκινά και παρουσίασε το όραμα της επιτροπής, δίνοντας έμφαση στη συνέχεια και εξέλιξη του έργου των προηγούμενων διοικήσεων.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το αίσθημα του ανήκειν που χαρακτηρίζει τον SUGS, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη έμφαση στη σύνδεση με τον ελληνικό πολιτισμό και την έννοια του Ελληνισμού», ανέφερε.

Όπως σημείωσε, προτεραιότητα της νέας Επιτροπής είναι η καλλιέργεια μιας ουσιαστικά δεμένης κοινότητας, όπου τα μέλη θα αισθάνονται πραγματικά συνδεδεμένα — όχι μόνο μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και μέσω της γλώσσας, των παραδόσεων και μιας βαθύτερης κατανόησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κα Κακαλή αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της νέας γενιάς της διασποράς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ταυτότητας.

«Ως νέοι της ελληνικής διασποράς, φέρουμε μια ισχυρή αίσθηση υπερηφάνειας για την ταυτότητά μας. Ο SUGS αποτελεί έναν χώρο όπου αυτή μπορεί να εξερευνηθεί, να εκφραστεί και να μεταδοθεί, διασφαλίζοντας ότι ο πολιτισμός μας παραμένει ζωντανός και ουσιαστικός για τις επόμενες γενιές», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

«Επιδιώκουμε την ενίσχυση της ενασχόλησης με την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία και τα σύγχρονα ζητήματα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές ευκαιρίες σύνδεσης μεταξύ των μελών, αλλά και με την ευρύτερη ελληνοαυστραλιανή κοινότητα», σημείωσε.

Η συνεργασία αποτελεί, όπως υπογράμμισε, βασική προτεραιότητα για τη νέα χρονιά.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών, καθώς και με άλλες φοιτητικές ενώσεις και οργανισμούς της κοινότητας, με στόχο την υλοποίηση πρωτοβουλιών που ενώνουν τους ανθρώπους και ενισχύουν την πολιτιστική παρουσία μας στο πανεπιστήμιο», ανέφερε.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος: Μαρία Κακαλή

Αντιπρόεδρος: Αναστασία Σιόντι

Ταμίας: Γιάννης Ευαγγελίδης

Γραμματέας: Άννα-Μαρία Αρώνη

Υπεύθυνος Μάρκετινγκ: Αλέξανδρος Στυλιανού

Μέλη Επιτροπής:

Μαρία Γκλέκα, Βασιλική Δελημάρκου, Χρυσούλα Κιρκή, Φίλιππος Αντύπας, Παναγιώτα Καλαντζή

Εκπρόσωποι Πρώτου Έτους:

Αντώνης Παρίσης, Παρασκευή Μπρακούλια

ΠΗΓΗ: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: https://neoskosmos.com/el/2026/04/05/life/learn-greek/neo-dioikitiko-symvoulio-gia-ton-syllogo-ellinon-foititon-tou-panepistimiou-tou-sidnei-sugs/