ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Πόρος Τροιζηνίας-“Στα κάγκελα”!

melissa1-90x901Το Πάσχα πέρασε, η Ανάσταση αν και έφθασε,  εντούτοις καθυστερεί, η  Άνοιξη δυστροπεί, το καλοκαίρι, όμως, έτσι κι αλλιώς έρχεται ακάθεκτο!

Οι πρώτες άδειες σχεδιάζονται, τα πρώτα μαγιό προβάρονται και η δίαιτα στον γυναικείο πληθυσμό καλά κρατεί! Στις παραλίες πρέπει να βγουν καλλίγραμμα κορμιά!

 

melissa1-90x901Έτσι και στον ερωτικό Πόρο Τροιζηνίας, όπου περάσαμε το Άγιο Πάσχα, προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους παραθεριστές. Τουλάχιστον τα ξενοδοχεία και τα παραλιακά καταστήματα!  Γιατί ο Δήμος έχει, φαίνεται, άλλες προτεραιότητες!..

Να εκδίδει, π.χ.  εφημερίδα, προκειμένου να επιτίθεται στην αντιπολίτευση του Δήμου!  «Τα Νέα του Πόρου» τα βρίσκεις στην πόρτα σου, στα ειδικά «κουτιά» που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στο λιμάνι του νησιού και παντού αλλού…

 

melissa1-90x901Βέβαια τα έξοδα της έκδοσης και διανομής της εφημερίδας τα καλύπτει από το μισθό του ο Δήμαρχος.  Η ανάγνωση της  έκδοσης  Απριλίου 2016, όμως, αφήνει πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους της εφημερίδας… Και του Δημάρχου… Καθώς και η πόρτα-πόρτα διακίνηση του φύλλου, που καθώς  προβάλλεται ως “ενημερωτικό έντυπο”, θα έπρεπε να είναι απαλλαγμένο από προσωπικές επιθέσεις και ανοίκειους χαρακτηρισμούς.

 

melissa1-90x901Γιατί, λ.χ. οι «καταγγελίες» κάποιων δημοτών του Πόρου  κατά  του αντιδημάρχου,  δημοτικών συμβούλων ακόμη και κατά του …κουμπάρου του δημάρχου αποτελούν  «ενημερωτικό υλικό» για τους δημότες;

Κάποιος, εξάλλου, πρέπει να πει στο Δήμαρχο ότι  αν όλα όσα καταλογίζει στην αντιπολίτευση ότι δεν τον άφησε να κάνει πράγματι δεν τα έκανε μέχρι σήμερα, το πρόβλημα δεν είναι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά πρωτίστως δικό του! Ουσιαστικά λέει, ότι η αντιπολίτευση τον έχει …αχρηστεύσει!

 

melissa1-90x901Αν αυτό έχει συμβεί, ο ίδιος δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών γι αυτό. Όπως και δικό του μερίδιο ευθύνης  πρέπει να υπάρχει στην όποια δημιουργία «αντιπολιτευτικού μπλοκ» μέσα στο οποίο ανεπίτρεπτα συγκαταλέγει –και μάλιστα ως υποκινητή- και τον Λιμενάρχη Πόρου!

 

melissa1-90x901Τα κομματικά ή όποια άλλα συμφέροντα δεν μπορούν να χωρίζουν την ηγεσία του νησιού! Αυτό είναι ανεπίτρεπτο! Και είναι ΕΥΘΥΝΗ όλων των παραγόντων να παραμερίσουν τα όποια προσωπικά ή υπηρεσιακά τους χωρίζουν και να τα ΒΡΟΥΝ για το καλό ΟΛΩΝ των δημοτών! Και ήταν πρωτίστως  υποχρέωση και  ευθύνη του Δημάρχου να μην αφήσει (ή να μην ωθήσει) τα πράγματα να φθάσουν στα απαράδεκτα άκρα που ο ίδιος  περιγράφει στο σημείωμά του! Εξελέγη για να ενώσει κι όχι να διχάσει. Για να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα και όχι να τα διαιωνίσει. Εξελέγη ως δήμαρχος και όχι ως κομματάρχης.

 

melissa1-90x901Να, ας πούμε, ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντιμετώπισης των δημοτών. Οι δύο φωτογραφίες είναι τραβηγμένες χθες, 5 Μαΐου 2016 στο Ασκέλι Πόρου. Στην πρώτη φωτογραφία, βλέπετε και θαυμάζετε μια εξαίσια παραλία  με πανάκριβες ξαπλώστρες, αλλά με χρυσή άμμο, πεντακάθαρη,  έτοιμη να υποδεχθεί  τους παραθεριστές Έλληνες και αλλοδαπούς που διαθέτουν «γερό πορτοφόλι».CAM00084

 

melissa1-90x901Στην φωτογραφία κάτω, σε πρώτο πλάνο, βλέπετε  τα …βραχώδη όρη (!) της ίδιας παραλίας! Εδώ, σ΄  αυτή την πλευρά, ανάμεσα στις πέτρες, τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα, θα έρθουν να κάνουν τα μπάνια τους οι ντόπιοι και οι παραθεριστές με «μικρό πορτοφόλι»!.. Που δεν αντέχουν την καθημερινή «αφαίμαξη» της ξαπλώστρας που μαζί με τον υποχρεωτικό καφέ, σε κάποιες περιπτώσεις,  μπορεί και να ξεπερνάει τα 9 ευρώ το άτομο!CAM00083

 

melissa1-90x901Και να πεις δεν έχει άλλα προβλήματα το νησί…  Ων ούκ έστι αριθμός! Για παράδειγμα,  δεν υπάρχουν πινακίδες σήμανσης. Δεν ξέρει ο επισκέπτης που φθάνει στο λιμάνι, προς ποια κατεύθυνση είναι το Ασκέλι, προς ποια το Νεώριο, προς ποια το Μοναστήρι, προς ποια ο Ναός του Ποσειδώνα…  Οι δρόμοι στο Ασκέλι, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του νησιού,  δεν έχουν ονομασία ούτε αρίθμηση! Σαν να βρίσκεσαι στο …πουθενά!  Και βρισκόμαστε στο 2016!

 

melissa1-90x901Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι  «ο απολογισμός, με γεμίζει προσωπικά με μεγάλη ικανοποίηση και δείχνει ότι η διαδικασία προόδου του τόπου μας βρίσκεται σε εξέλιξη…». Εξέλιξη «τα γρανάζια της γραφειοκρατίας» Δήμαρχε;  Εξέλιξη το «αντιπολιτευτικό μπλοκ»;  Ο «εγκλωβισμός κάθε δράσης»;  «Η κατάργηση κάθε κανόνα πολιτικής  συναίνεσης»;  Εξέλιξη οι καταγγελίες, οι μηνύσεις; Γιατί επέτρεψες να συμβούν όλα αυτά;

 

melissa1-90x901Το νησί έχει πολλά  και σοβαρά προβλήματα. Που πρέπει να επιλυθούν. Εάν αυτό προϋποθέτει την «πολιτική συναίνεση» των δημοτικών παρατάξεων,  τότε αυτή πρέπει με κάθε θυσία να επιτευχθεί.  Εδώ και τώρα. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις.  Η πρωτοβουλία οφείλει να είναι του εκλεγμένου Δημάρχου. Και να είναι ταπεινή και  ειλικρινής. Για να φέρει και αποτέλεσμα.