Yacht Show στον Πειραιά: Σκάφη για ενοικίαση ή πώληση για όλα τα γούστα

Έκθεση για το επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα στη Μαρίνα Ζέας.

Δεκάδες ναυλομεσίτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά και από την Ελλάδα, αναμένεται να επισκεφθούν από σήμερα (Παρασκευή 13 Μαΐου) έως την Τρίτη (17 Μαΐου), την έκθεση για το επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, «East Med Yacht Show 2016», που για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας και είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

Συνολικά, 64 σκάφη όλων των τύπων με ελληνική σημαία θα βρίσκονται από σήμερα στη Μαρίνα Ζέας, ενώ αν κάποιος επιθυμεί μαζί με άλλα άτομα να ενοικιάσει ένα τέτοιο σκάφος, οι τιμές κυμαίνονται από τις 3.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ φθάνουν ανάλογα τον τύπο του, τις 8 με 10 χιλιάδες ευρώ.

Η επισκεψιμότητα των σκαφών, σύμφωνα με τους διοργανωτές, επιτρέπεται μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου με εγγραφή και εισιτήριο εισόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημερινή έκθεση, τόνισε ότι αυτό που προσδοκά ο ίδιος και η δημοτική Αρχή είναι ο Πειραιάς να καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα για γιωτ σόου στον κόσμο προσελκύοντας εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται ήδη σε άλλα τρεις περιοχές του πλανήτη, σε Αντίκουα, Μαρμαρίδα Τουρκίας και Γένοβα, τόνισε ο κ.Στελλιάτος.

«Θέλουμε εξωστρέφεια, στόχος μας είναι η πόλη να γίνει τουριστικός προορισμός», αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του για τη σημερινή έκθεση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Η Έκθεση για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών ‘Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.

Στην έκθεση, θα υπάρχουν σκάφη όλων των τύπων όπως επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας ολόκληρο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά.Επίσης θα υπάρχουν 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.Στη διάρκεια της έκθεση θα υπάρξουν ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του δήμου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Greek Economic Forum.